'Pis masa' skandalına inceleme

Adalet Bakanlığı "Münevver cinayetinde bulaşan spermin aynı adli tıp masasında yatan bir başka ölüye ait olduğu" iddiasını içeren "Adli tıpta pis masa skandalı" iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Yayınlanma: 07.07.2009 - 15:40
Abone Ol google-news

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,  "Münevver cinayetinde bulaşan spermin aynı adli tıp masasında yatan bir başka ölüye ait olduğu" iddialarına ilişkin yapılan inceleme sonucunda olayla ilgili herhangi bir ihmal veya kusur tespit edilmesi halinde, sorumlular hakkında idari ve cezai yönden gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi.


Münevver'e sperm bir başka ölüden mi bulaştı

Basında bugün yer alan haberlere göre, 3 Mart 2009 günü vahşice öldürülen Münevver'in cesedi üzerinde yapılan otopside, boyun, yanak ve göğüs kısmında tükürük salgısı, iç çamaşırında sperm izi bulunmuştu. Hazırlanan rapor doğrultusunda firari zanlı Cem G.'nin babası, arkadaşları, Münevver'in kardeşi ve yakın çevresinden oluşan toplam 10 kişiden kan ile sperm örnekleri alınmıştı. Numuneler DNA testine tabi tutulurken geçen ay, dört kişinin DNA sonucu açıklandı. Örnekler hiçbirine uymadı. Geri kalan altı kişinin sonuçları ise bir aydır bekleniyor. Kan örneklerinin sonucunu bekleyen Savcılık ve Emniyet aradan bir ay geçmesine rağmen sonucu alamadı. İddialara göre, "kalem ucu" büyüklüğündeki sperm izi, 10 kişiden hiçbirine uymadı. Bunun üzerine Adli Tıp görevlileri, hata yapmamak için kendi arşivlerini taradı. İddiaya göre de sperm örneği bir cesede ait çıktı. Yani cinayette ikinci bir kişinin olduğu iddialarını güçlendiren sperm izinin, daha önce aynı yerde otopsisi yapılan bir erkeğe ait olduğu belirtildi. Adalet Bakanlığı'ndan önce İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili ek rapor istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler