Jackson'a son veda

"Pop'un kralı" Michael Jackson dün düzenlenen büyük bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende duygulu anlar yaşanırken, Jackson'un ölüm sertifikası da açıklandı. Sertifikada sanatçının ölüm nedeni belirtilmedi.

Yayınlanma: 08.07.2009 - 05:57
Abone Ol google-news

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

NBA maçlarının oynandığı ünlü Staples Center'a Michael Jackson'ın naaşı sabah 9.00'da getirildi.  Önceki akşam tören alanına gelen Jackson hayranları cenazenin alana ulaşması ve kapıların açılmasıyla salona akın etti. Staples Center'in 200 metre mesafede alana giren kişilerin bilet kontrolünü yapan polis, biletsiz hayranları tören alanının bulunduğu caddeye dahi yaklaştırmadı. Atlı polislerinde görev yaptığı alan aynı zamanda iki polis helikopteri tarafından sürekli denetim altında tutuldu.

Birçok ana cadde trafiğe kapatıldığı için Staples Center etrafındaki otoparklara ulaşamayan ziyaretçiler zor anlar yaşayarak durumu protesto ettiler. Michael Jackson imzalı T-Shirt ve şapkaların 10 dolara satıldığı alanda yiyecek ve içecek satışı da yasaklandı. Salona girerken katışımcılara Jackson'in hayatını anlatan kapağı altın renginde birer kitapçık dağıtıldı.

Saat 10.15'de başlayan törende Staples Center'ı dolduran 20 bin kişi Jackson'ın yarı altın, yarı gümüş kaplama tabutunun salona girmesiyle ayağa kalkarak alkışladı.

Jackson'in çocukluk ve gençlik resimlerinin gösterildiği dev ekranın önüne ilk olarak Smokey Robinson gelerek açılış konuşmasını yaptı ve törene katılamayan Nelson Mandela ile Elizabeth Taylor'un mesajlarını okudu. Robinson konuşmasında " Michael'in bugüne kadar yaptıkları onun için değil ama bizler için hep hayaldi" dedi.

Program boyunca tüm konuşmalar salondaki işitme engelli seyirciler için işaret diliyle tercüme edildi. Törende, Maria Carey, Usher, Lionel Richie, Steive Wonder seslendirdikleri şarkıları Jackson'a ithaf ettiler. Dream Girls filmiyle 2007 yılında en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar ödülünü alan Jenifer Hudson'da törende sahne alan sanatçılar arasındaydı.Ünlü aktrist Brook Shields, 13 yaşındayken tanıştığı Jackson ile olan çocukluk anılarını seyircilerle paylaşırken göz yaşlarını tutamadı.

Bazı Amerikan kongre üyelerinin de katıldığı törende Jakson'ın Amerikan siyahi hayatında önemli bir çığır açtığı ve Jackson'in son yıllarda yaşadığı acıların bunu hiçbir zaman gölgeleyemeyeceği belirtildi.

Jackson'ın en son Londra konserindeki dansçılarıyla sahneye çıkan çocuklar el ele tutuşarak "We are the World" şarkısını seslendirdiler.

Cenaze töreni Los Angeles'ı kilitledi, polis 1984 olimpiyatlarından bu yana ilk kez bu kadar geniş çaplı önlemler aldı. Kentte trafik sabahın erken saatlerinde durma noktasına geldi.


Kızından anlamlı veda

ABD'de Los Angeles'da 25 Haziran'da yaşamını yitiren pop şarkıcısı Micheal Jackson'un kızı, ünlü şarkıcı için Staples Merkezi'nde düzenlenen törende anlamlı bir veda konuşması yaptı.

Paris-Michael Katherine Jackson, Staples Merkezi'nde toplanan binlerce kişiye hitaben yaptığı kısa duygusal konuşmada, Jackson'un, birinin hayal edebileceği en iyi "baba" olduğunu söyledi. Paris Jackson, konuşmasını, "Sadece onu çok sevdiğimi söylemek istiyorum" sözleriyle bitirdi.

 

Jackson'ın mallarının yönetimi annesinden alındı

ABD'nin Los Angeles kentindeki yüksek mahkeme, 25 Haziran'da ölen Michael Jackson'ın mallarının geçici yönetimini annesi Katherine Jackson'dan geri aldı. Hakim Mitchell Beckloff, pop kralının mal varlığının yönetiminin, 3 Ağustos'a dek vasiyetinde tayin ettiği kişiler olan avukat John Branca ile müzik prodüktörü John McClain'e verilmesine hükmetti.

Katherine Jackson'ın avukatlarının ise bu kararı engellemeye çalıştıkları belirtiliyor.
Michael Jackson'ın 79 yaşındaki annesi 29 Haziran'da, ölen oğlunun mallarının yönetimini geçici olarak üstlenmişti.

 

Ölüm nedeni belirtilmedi

Michael Jackson'ın ölüm sertifikası, ölüm nedeni belirtilmeden açıklandı. Sanatçının özel ve halka açık cenaze törenlerinin yapıldığı gün (dün) Halk Sağlığı Ofisi tarafından açıklanan sertifikada, ölüm nedeni olarak ''ertelendi'' ifadesi yer aldı. Yetkililer, ''araştırmacıların halen şarkıcının beynini incelediklerini'' söyledi.

Yetkili Sorgu ve Tetkik Heyeti Başkan Yardımcısı Ed Winter, konuya ilişkin, ''Jackson'ın beyninin veya en azından bir parçasının halen araştırmacılar tarafından incelendiğini, nöropatolojik testlerden sonra defnedilmek üzere ailesine teslim edileceğini'' söyledi.

Bazı ailelerin defin işlemini incelenen parçanın geri verilmesine kadar geciktirdiğini belirten Winter, ancak Jackson ailesinden bu konuda herhangi bir talep gelmediğini ifade etti.

Winter, ''Onlardan son duyduğum, defin işlemini henüz yapmayacaklarıydı'' dedi. Sorgu ve tetkik heyetinin bu tür durumlarda ölmüş kişinin beyni ve beyin parçasını incelemesinin normal olduğu belirtiliyor.

Yüksek Okul mezunu ve boşanmış olmasının yanı sıra meslek hanesinde de müzisyen yazan Jackson'un ölüm sertifikasında, defnedileceği yer belirtilmedi.

 

Çin'de Neverland inşa edilecek

Çin'in Şanghay kentinde, 25 Haziran'da hayatını kaybeden pop şarkıcısı Michael Jackson'un hatırasına, onun ünlü Neverland çiftliğinin benzerinin inşa edileceği bildirildi.

Şanghay Morning Post gazetesi, Şanghay yakınlarındaki Çongming adasında 667 metrekarelik alanda inşa edilecek çiftliğin bir yıl içinde tamamlanacağını duyurdu. Çiftliğin yaklaşık 15 milyon dolara mal olması planlanıyor.

Çiftlikte bir gölet, sinema ve hayvanat bahçesinin bulunacağı, ayrıca Jackson'a ait bazı eşyaların sergileneceği bildirildi.

Jackson da çiftliğini, ünlü çocuk klasiği Peter Pan'ın kahramanının ülkesi olan Neverland'dan (Olmayan Ülke) esinlenerek yaptırmıştı.


"Güçlü sakinleştirici sağlamadım"

ABD'de 25 Haziran'da yaşamını yitiren pop şarkıcısı Michael Jackson'un dermatoloğu Arnold Klein, şarkıcıya güçlü ağrı kesiciler ya da sakinleştiriciler sağlamadığını söyledi. ABC Televizyonu'na bir açıklama yapan Arnold Klein, Michael Jackson'a güçlü ilaçlar verildiği iddiasıyla ilgili olarak ''Sözedildiği gibi ona böyle ilaçlar vermedim. Yaşamım boyunca hiç kimseye Oxycontin (güçle bir ağrı kesici) verilmesini tavsiye etmedim'' dedi. Klein, ''Nasıl kullanılacağını bilmememe karşın, birisine Diprivan verilmesini nasıl tavsiye edebilirim ki'' diye konuştu. Jackson'ı ölümünden birkaç gün önce gördüğünü belirten Klein, ''Ben gördüğümde fazla ağrısı yoktu'' dedi.

Jackson'ın ölümünden sonra bir polis yetkilisi, sanatçının evinde Diprivan adlı sakinleştiricinin bulunduğunu söylemişti. Damardan verilen anestezik ilaç Diprivan, çoğunlukla ameliyathanelerde hastaları uyutmak için kullanılıyor. Jackson'ın ölüm nedeni hala bilinmiyor, ancak çok sayıda arkadaşı ve yakını, şarkıcının ilaç tüketimi nedeniyle öldüğünü ileri sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler