Zeytinburnu'ndaki yıkıma tepki

Merkezefendi Oto Sanayi Sitesi'ndeki esnaf iş yerlerinin belediye tarafından hukuka aykırı olarak yıkıldığını öne sürerek yıkıma tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, oto sanayi sitesindeki esnafı, tapulu malları olan iş yerlerinden çıkarmanın haksızlık ve hukuksuzluk olduğunu'' ifade etti.

Yayınlanma: 28.08.2008 - 14:45
Abone Ol google-news

Merkezefendi Oto Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerinin belediye tarafından hukuka aykırı olarak yıkıldığını öne süren esnaf, Zeytinburnu'nda toplanarak tepki gösterdi.
Merkezefendi Oto Sanayi Sitesi'nde bir araya gelen gruba CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ile bir grup CHP'li de destek verdi. Sitedeki bazı dükkanların ''Kentsel Dönüşüm Projesi'' kapsamında belediye ekiplerince yıkıldığını ve diğer iş yerlerinin de yıkılacağını ifade eden grup, siteye gelen yolun da kum dökülerek kapatıldığını öne sürdü.
Esnafın sorunlarını dinledikten sonra gazetecilere açıklama yapan Soysal, ''oto sanayi sitesindeki esnafı, tapulu malları olan iş yerlerinden çıkarmanın haksızlık ve hukuksuzluk olduğunu'' ifade ederek, şunları anlattı:
''Burası tarihi, kültürel mirasa uyumluluk içindedir, çünkü bu bölgede çok katlı bir yapılaşma yok. Kentin ilgi çeken noktası olduğu için buradaki insanları çalışma koşullarından uzaklaştırıp rant sağlamak isteniyor. Burada bir proje gerçekleştirilecekse esnafla yapılmalı. Bu konuyu Meclise taşıyacağız.''
CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan da yıkımın hukuki olmadığını öne sürerek, ''Burası 160 esnafın tapulu malıdır. Yıkılma kararı mahkemece durdurulmasına rağmen belediye yıkıma devam ederek büyük bir hukuksuzluk örneği göstermektedir'' dedi.
Soysal, CHP'liler ve iş yeri sahipleri açıklamaların ardından siteye gelen yola dökülen kumu küreklerle kaldırmaya çalıştı. Kumun bir iş makinesi yardımıyla temizlenmesinin ardından yol trafiğe açıldı.
Protesto sırasında Çevik Kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler