SGK, belediye polikliniklerinin reçetelerini ödeyecek

Belediye poliklinikleri, Danıştay kararı doğrultusunda birinci basamak sağlık kuruluşları arasına alındı. Buna göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediye polikliniklerinde görevli hekimlerin yazdığı ilaçların bedelini karşılayacak.

Yayınlanma: 08.07.2009 - 08:36
Abone Ol google-news

Belediye polikliniklerine sağlık kuruluşları hizmet basamaklarında yer verilmemesine ilişkin düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasının ardından bu konuda düzenlemeye gidildi.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun ''Hizmet basamakları ve sevk zinciri'' başlıklı maddesi gereğince sağlık hizmeti sunucularının birinci, ikinci ve üçüncü basamak olarak basamaklandırılması görevi Sağlık Bakanlığına verilmişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından basamaklandırılan birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularının tanımları 2008 Yılı Sağlık Uygulama Tebliği'nin (SUT) ''Sağlık hizmeti sunucuları'' başlıklı maddesinde belirtilmişti.

Ancak belediyelere ait semt poliklinikleri Sağlık Bakanlığı tarafından basamaklandırılmadığından madde kapsamında sayılmamıştı.

Danıştay 10. Dairesi, düzenlemeye yönelik açılan davada, belediyelere ait semt polikliniklerinin birinci basamak resmi sağlık kuruluşları arasında sayılmaması nedeniyle SUT'un ilgili maddesinin ''Birinci basamak resmi sağlık kuruluşları'' başlıklı (a) bendinin yürütülmesinin durdurulmasına karar vermişti.

Bu doğrultuda yapılan düzenlemeyle belediyelere ait semt poliklinikleri, birinci basamak resmi sağlık kuruluşu olarak kabul edilerek, sunmuş oldukları sağlık hizmetleri konusunda SUT'un ilgili maddeleri uygulanması kararlaştırıldı.

Buna göre, belediyelere ait semt polikliniklerinin sunmuş oldukları sağlık hizmetleri için kurumdan herhangi bir ücret talep edilemeyecek, buralarda görevli hekimlerin yazdığı ilaçlar kurumca karşılanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler