Beşiktaş'tan UEFA tarifesi

UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Beşiktaş, sahasında Siroki Brijeg'i Uğur İnceman, Serdar Özkan, Bobo ve Tello'nun golleriyle 4-0 mağlup ederek Avrupa'da yoluna devam etti.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 06:36
Abone Ol google-news

Beşiktaş: 4 - Siroki Brijeg: 0

STAT: İnönü

HAKEMLER: Rene Rogalla (6), Jean-Paul Reml (6), Thomas Habegger (6) (İsviçre)

BEŞİKTAŞ: Rüştü (6), Serdar Kurtuluş (6), Sivok (7), Zapotocny (7), Tello (7), Holosko (6), Cisse (6), Uğur (7), Serdar Özkan (6) (dk. 65 Ekrem 5), Delgado (8) (dk. 77 Emre Özkan), Bobo (8)(dk. 90 Batuhan)

SİROKİ BRİJEG: Vasilsj (3), Bozic (4), Juric (3), Topic (3), Barisic (4), Wagner (3), Carmo (3), Nascimento (3) (dk. 52 Zekenika 4), Kozul (3), Silic (3), Bubalo (3) (dk. 53 Cruz 4)

GOLLER: Dk. 14 Uğur, dk. 49 Serdar Özkan, dk. 59 Bobo, dk. 90 Tello

SARI KARTLAR: Kozul, Nascimento, Wagner (Brijeg)

3-5-2... 4-4-2... 4-1-3-2... 4-2-3-1... Hangi sistemi denerseniz deneyin sezon başında bocalarsınız. Beşiktaş da ilk maçlarında böyle bir görüntü verdi yeni taktiğiyle. Ancak durum yavaş yavaş değişiyor gibi. Bunda elbette sisteminde ısrar eden Ertuğrul Sağlamın payını yadsıyamayız.

Dün gece Dolmabahçede Siyah - Beyazlıların rakibi zayıf Bosna Hersek temsilcisi Sirokiydi. İlk maçta alınan avantajlı skor, Beşiktaşın maça rahat başlamasını sağladı. Dedik ya; sistem yavaş yavaş oturuyor, daha ilk dakikalarda bunun sinyallerini aldık. İleri çıkmaya korkan iki ön libero Cisse ve Uğur, savunmanın da biraz önde kurulmasıyla hücumdaki arkadaşlarına bol bol yardım etti. Savunmada bu sezon ilk kez yan yana oynama şansı bulan Sivok ve Zapotocny ise ilk yarıda neredeyse hatasızdı. Özellikle hava toplarında etkili olduklarını gösterdiler. Ancak Sağlam hâlâ Holoskoyu sağda, Serdar Özkanı da sol kanatta oynatmakta ısrar ediyor. Bu iki futbolcu da ilk bölümde gerçek performanslarının altında kaldı. Yine de golü erken bulan Beşiktaşta bu hissedilmedi bile... Siyah - Beyazlıları öne geçiren isim Uğur, 14. dakikada Holoskonun getirdiği topa iyi vuramasa da çerçeveyi buldu. Kara Kartal iyi oynadığında bile her an gol yiyecekmiş hissi yaratıyor insanda... Siroki ilk yarıda bunun kıyısına dek geldi ama öteye geçmeye güçleri yetmedi.

İkinci bölüme de iyi girdi Siyah - Beyazlılar... Antalyada Beşiktaşı ipten alan Bobo, önce 49. dakikada Serdar Özkanın attığı golün pasını verdi, ardından 59. dakikada ağları havalandıran bu kez kendisiydi. Sonrasında ise sahadaki futbol değil, tribünlerin muhteşem şovu vardı. Sonuçta Beşiktaş güzel bir galibiyet aldı ama asıl önemli olan Çarşının dillere destan geri dönüşüydü dün gece. Belki de Türkiyede görülmemiş bir 90 dakikaya imza attılar. O çok özlediğimiz Meksika dalgasını bile gördük, daha ne olsun?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler