Gürcistan uluslararası soruşturma istedi

Gürcistan, Kafkasya'daki olaylar için uluslararası soruşturma açılmasını istedi. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, ''Rusya'nın Gürcistan'ı istilasından önce ve istila sırasında işlenen suçlarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılmasının zamanı gelmiştir'' denildi. Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Rusya ile görüşmelere açık olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 06:30
Abone Ol google-news

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, ''Rusya'nın Gürcistan'ı istilasından önce ve istila sırasında işlenen suçlarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılmasının zamanı gelmiştir'' denildi. Gürcistan hükümetinin, ''uluslararası topluluktan, bölgedeki çatışmadan önce meydana gelen olayların aydınlatılması için bağımsız soruşturma komisyonu kurmasını istediği'' belirtilen açıklamada, oluşturulacak komisyonun insan hakları ve uluslararası yasaların ihlallerinin de soruşturulması talep edildi. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, ''Rus birliklerinin, evleri yakarak, yağmalayarak, tecavüz ederek ve öldürerek, binlerce kişiyi evinden ayrılmaya zorladığı'' iddia edildi.

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, yaptığı açıklamada, ''her türlü temasa açığız'' dedi; Rusya ile görüşmeler için tek şartının Rus birliklerinin Gürcistan topraklarından çekilmesi olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler