Sevigen, elektriğe kapılarak ölen genci sordu

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki askeri tesislerde havuza girmek isterken, elektriğe kapılarak yaşamını yitiren genci sordu.

Yayınlanma: 09.07.2009 - 13:06
Abone Ol google-news

TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, 16 yaşındaki Emrah Uçar'ın, arkadaşlarıyla birlikte Tekirdağ Marmara Ereğlisi'nde subay ve astsubayların yararlandığı askeri tesislerdeki havuza girmek isterken, görevlilerin ''rütbe ayrımı'' gerekçesiyle babaları subay olan çocukların havuza girişine izin verdiğini, ancak babası uzman çavuş rütbesinde olduğu için kendisine izin verilmediğini belirterek, bunun üzerine Uçar'ın, tel örgüleri aşarak havuza girmeye çalışırken elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Rütbe gerekçe gösterilerek sınıf ayrımının eşlere, çocuklara yansıtılmasının doğru olup olmadığını soran Sevigen, ''Babalarının iş yerlerindeki konumlarının, sosyal tesislerde sanki o rütbenin sahibi çocuklarmış gibi bu davranışlara maruz kalmalarını nasıl açıklıyorsunuz? Aynı devlete hizmet eden, aynı kurum çatısı altında çalışan, aynı lojmanda oturan insanların sosyal tesislerde ayrıştırılmasını hangi sebeple açıklıyorsunuz'' dedi.

Askeri tesislere girerken çocuklara ve eşlere rütbe ayırımı uygulaması yapılıp yapılmadığını öğrenmek isteyen Sevigen, bir gencin ölümüne sebep olan uygulamanın kaldırılmasının düşünülüp düşünülmediğini, ayrıca askeri sosyal tesislerde konuyla ilgili düzenleme yapılıp yapılmayacağını ve sorumlular hakkında nasıl bir işlem yapılacağını sordu.

Sevigen, ''Rütbeler babaların görevlerinin düzeni ve hiyerarşik yapısının korunması için midir, yoksa eşlerin ve çocukların toplum içindeki yerlerini, statülerini belirlemek için midir? Babalarının rütbesi farklı olan çocukların aynı denizde yüzmesi, aynı parkta oynaması ve aynı sahayı kullanmasının ne gibi sakıncaları vardır?'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler