Rumeli Hisarı'nda bir yıldız

İstanbul Tiyatro Festivali'nin özel projesi kapsamında ünlü Fransız oyuncu Jeanne Moreau'nun Cüneyt Türel ile birlikte rol aldığı oyun, Rumeli Hisarı'nda sahnelenecek.

Yayınlanma: 09.07.2009 - 13:44
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü film yönetmeni Amos Gitai' nin yorumladığı ve başrolünü Jeanne Moreau'nun oynadığı ''Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı'' adlı oyun, Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin özel projesi olarak 31 Temmuz Cuma ve 1 Ağustos Cumartesi akşamı İstanbullu sanatseverlere sunulacak.

Fransa, Yunanistan, İspanya, İsrail ve Filistin'den sanatçıların katılımıyla gerçekleşen oyunda, Türkiye'den de usta oyuncu Cüneyt Türel yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sadece bu gösteri için verdiği özel izinle tiyatroseverlere açılacak Rumeli Hisarı sahnesinin etkileyici atmosferinde gerçekleşecek gösteri, sesin, sözün ve imgelerin şölenine ev sahipliği yapacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla İstanbul'daki gösterimleri gerçekleşecek olan oyunun ilk gösterimi, Fransa'da Avignon Festivali'nin açılış gösterisi olarak 7 Temmuz akşamı yapıldı.

Avignon'da 13 Temmuz'a kadar devam edecek olan oyun daha sonra, 17–18 Temmuz'da Barselona Grec Festivali'nde, 24–25 Temmuz'da da Atina-Epidaurus Festivali'nde sahnelenecek. Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı'nın 2009 yılındaki son durağı ise 31 Temmuz ve 1 Ağustos'ta İstanbul olacak. Oyun 2010 yılının Ocak ayında Paris'te Odeon Tiyatrosu'nda oynanacak.

Oyun, eş zamanlı olarak farklı anlatıcılar tarafından çeşitli dillerde söylenen, hem tarihi, hem güncel, hem yerel, hem de evrensel bir öykü anlatarak her savaşta yaşanan benzer acıları, korkuları ve umutsuzlukları sahneye taşıyor.

Akdeniz'in en önemli tiyatro festivallerinin birlikte imza attığı bu büyük yapımda, tarihi duvarlara yansıtılan imgeler eşliğinde, farklı dillerde yankılanan sesler, şarkılara, sözcüklere, müziğe dönüşerek işgal, savaş, egemenlik ve başkaldırı üzerine zaman ve mekanı aşan sorular soruyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler