İran'dan PKK/PJAK'a darbe

Terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik operasyonları aralıksız sürdüren İran, terör örgütü mensubu 4 kişiyi ölü ele geçirdi; yakaladığı terör örgütü sorumlularını idamla veya ağır hapisle cezalandırıyor.

Yayınlanma: 10.07.2009 - 07:38
Abone Ol google-news

İran güvenlik güçleri, Salmas kırsalında terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirdi. Silahlı çatışmanın çıktığı operasyonda terör örgütü Salmas bölgesi sorumluları ''Rızgar'' kod adlı Mahir Dinler ve ''Serhad'' kod adlı Selim Balbal'ın da aralarında bulunduğu 4 terörist öldürüldü. Operasyonda iki örgüt mensubu da yakalandı.

Bu arada, İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV, İran güvenlik güçlerinin geçtiğimiz günlerde Irak sınırında terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ilk kez savaş uçağı kullandığını ve teröristlerin ağır kayıplar verdiğini duyurdu.

İran güvenlik güçlerince Urmiye, Sine, Merivan, Kirmaşan ve Piranşehir kentlerinde bir süre önce gerçekleştirilen operasyonda silahlarıyla birlikte yakalanan terör örgütü sorumlularının yargılanmasının tamamlandığı bildirildi.

İran Devrim Mahkemeleri'nde yargılanmaları sona eren terör örgütü sorumlularından Hüseyin Hizri, Şakir Baki, Zeynep Celaliyan isimli teröristler ''Terör örgütü PKK/PJAK adına silahlı eylem yapmak, cinayet, silahlı gasp ve teröre başvurmak, adam kaçırmak, bölge halkını tehdit etmek, İran'ın ulusal güvenliğini tehdit etmek ve terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla uyuşturucu ticareti yapmak'' suçlamalarından idam cezasına çarptırıldı. Davada, Adnan Hasanpur ve Abdulvahid Botimar isimli teröristlere ise 12 yıl ağır hapis cezası verildi.

İran'da daha önce de Enver Hüseyin Penahi, Ferzad Kemanger, Ferhad Vekili, Eli Heyderiyan, Erselan Evliyayi, Hebibullah Letifi, İhsan Fetahiyan, Fesih Yasemini, Rustem Arkiya, Şerko Maarfi, Ferhat Çalış, Enver Rostemi, Şakir Baki ve Ramazan Ahmet isimli terör örgütü mensupları idam cezasına çarptırılmıştı. İdam cezasına çarptırılan teröristlerin, üst mahkemeye yaptıkları itirazların kabul edilmediği ve idam uygulamalarının önümüzdeki aylarda gerçekleştirilebileceği öne sürüldü.

İran Ordusu'nun, İran-Irak sınırındaki terör örgütü kamplarına yönelik olarak karadan ve havadan gerçekleştirdiği harekata yönelik olarak bir basın açıklaması yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hasan Kaşkavi, İran'ın, Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu ve desteklediğini, ancak Irak'ın da Batı hükümetleri tarafından bile terörist grup olarak gösterilen terör örgütü PKK/PEJAK'ın faaliyetlerine karşı özel tedbirler almasının beklenildiğini söylemişti. İran Uyuşturucuyla Mücadele Genel Müdürü General Hamid Reza Hhosseinabadi ise terör örgütünün uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık faaliyetlerine karşı Türkiye ile yakın işbirliği içinde olunduğunu belirterek, ''PKK/PJAK terör örgütü uyuşturucudan besleniyor, para kaynakları uyuşturucu. PJAK ile bölgede, batı sınırında çok sert mücadele ediyoruz'' demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler