Zincirlikuyu'ya Metrobüs seferi

Metrobüs hattı 8 Eylül'den itibaren Zincirlikuyuya ulaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Avcılar-Zincirlikuyu hattını okulların açılmasından önce kullanmaya başlayacağını belirterek, önümüzdeki dönemde Silivri, Beykoz, Sarıyer ilçelerini de kapsayacak 154 kilometrelik bir raylı sistemin inşaatını başlatacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 08:08
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, günde 1 milyon insan taşıması hedeflenen metrobüs hattının 8 Eylül’de Zincirlikuyu’ya ulaşacağını söyledi. Topbaş, İstanbulluların Avcılar-Zincirlikuyu hattını okulların açılmasından önce kullanmaya başlayacağını belirterek, hattın üçüncü aşaması olarak Anadolu yakasına ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

İstanbul’da Otogar-İkitelli-Başakkonutları-Olimpiyat Köyü Metro Hattı’nın İkitelli-Güney Sanayi Sitesi etabındaki kazı çalışmaları tamamlandı. Otogar-İkitelli-Başakkonutları-Olimpiyat Köyü hattı 2010 yılına kadar bitirilmesi planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, metro sistemleri kazısında dünyanın en iyileri arasında olduklarını belirterek, şu anda kentte maliyeti 3 milyar doları bulan 60 kilometrelik metro çalışmasının devam ettiğini ifade etti.

Topbaş, önümüzdeki dönemde Silivri, Beykoz, Sarıyer ilçelerini de kapsayacak 154 kilometrelik bir raylı sistemin inşaatını başlatacaklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler