24 saat içinde 8 askerini kaybetti

Afganistan'daki saldırlar dolayısıyla 24 saat içinde 8 askerini kaybeden İngiltere'de tepki büyüyor. Avam kamarasında oluşan tepkiye, medya da destek veriyor.

Yayınlanma: 11.07.2009 - 07:15
Abone Ol google-news

İngiltere, Afganistan'da son 24 saat içinde 8 askerinin öldürüldüğünü açıkladı. İngiliz yetkililer, Helmand vilayetinde devriye gezen 5 askerin bombalı saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini bildirdi. Yetkililer, diğer 3 askerin, yine aynı bölgede çıkan çatışmalarda öldüğünü belirtti. Bu rakamlarla birlikte Afganistan'da son 10 gün içinde ölen İngiliz asker sayısı 15'e çıkmış oldu.

Ölüm haberlerini G-8 zirvesi için bulunduğu İtalya'da alan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Afganistan'da kendilerini, ''çok zor bir yaz mevsiminin beklediğini'' söyledi.

İngiltere, 2001'deki işgalden bu yana Afganistan'da 184 askerini kaybetti. Ölen İngiliz asker sayısının artması, hem Avam kamarasında çatlakların oluşmasına, hem de ülkedeki bazı gazetelerin, askerlerin geri çekilmesi yönündeki taleplerini artırmasına neden oldu.

Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg, gençlerin yaşamının politikacılar tarafından harcandığını belirterek, hükümetin Afganistan stratejisinin gözden geçirilmesini istedi.
Hükümete ''çok geç olmadan yeniden düşünülmesi tavsiyesinde'' bulunan Clegg, Helmand bölgesinde görev yapan İngiliz askerlerinin ekipmanının da iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Birçok gazete, Afganistan'da öldürülen askerlerle ilgili haberi birinci sayfadan duyururken, Daily Mail gazetesi, ''Askerlerimizi geri çek'' manşetini kullanarak Başbakan Brown'a uyarıda bulundu.

Gazete, ''Cesur ve en iyi kuşağın, hastalıklı bir amaç uğruna ölümünü izlemekten öte bir şey yapamayız'' ifadesini kullandı.

The Times gazetesi de, ölümlerin, 1982'deki Falkland savaşın kötü anıları tekrar canlandırdığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler