Burun estetiği ameliyatları yaygınlaşıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın, burun estetik ameliyatlarının son yıllarda Akdeniz ülkeleri, Ort Doğu ve Latin Amerika ülkelerinde çok popüler hale geldiğine dikkat çekti.

Yayınlanma: 11.07.2009 - 08:37
Abone Ol google-news

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın, genç kuşağın imajına büyük özen göstermesinin, estetik ameliyatların yaygınlaşmasının en büyük nedenleri arasında bulunduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Apaydın, yazılı açıklamasında, son 1,5 aylık süre içinde İran, İngiltere, Brezilya, ABD, Almanya ve İtalya'da katıldığı bilimsel toplantılarda, burun estetik cerrahisi konusunda konferanslar vererek, ortak ameliyatlara katıldığını belirtti.

Burun estetik ameliyatlarının son yıllarda Akdeniz ülkeleri, Orta Doğu ve Latin Amerika ülkelerinde çok popüler hale geldiğine dikkati çeken Prof. Dr. Fazıl Apaydın, şunları kaydetti:
''Buna karşın Kuzey Avrupa ülkelerinde burun estetiği ameliyatları, diğer ülkelere göre çok daha az yapılıyor. Bunun nedeni, bu toplumda burunla ilgili sorunların çok daha az olmasından kaynaklanıyor. Kuzey Avrupa ülkelerinin insanlarının burun yapıları daha estetik bir yapıya sahip. Son yıllarda burun estetiği ameliyatları giderek arttı. Kadınlarda özellikle 18-25 yaş grubunda burun estetiğine olan talep fazla. İmaj toplumunun ön plana çıkması ile birlikte özellikle genç kuşağın imajına büyük özen göstermesi, ameliyatları yapan cerrah sayısının artması, bu ameliyatların maliyet olarak daha kolay erişilebilir olması estetik ameliyatların yaygınlaşmasının en büyük nedeni.''

Burun estetiği ameliyatlarının ABD'de 4 ile 25 bin dolar, İngiltere'de 2 bin 500 ile 10 bin sterlin, Almanya'da ise 3 ile 10 bin Avro arasında yapıldığını vurgulayan Prof. Dr. Apaydın, Türkiye'de büyük kentlerle Anadolu şehirleri arasındaki ameliyat maliyetlerinin ise büyük farklılık gösterdiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler