Kuraklık kuşları etkiliyor

İzmir'in Selçuk İlçesi, Belevi Beldesi yakınlarındaki gölde, konaklayan, beslenen ve barınan kuş türleri kuraklıktan etkileniyor. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Tabiat Tarihi Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı: ''Küçük Menderes nehrinin kışın taşmasıyla dolan Belevi gölü, yılın büyük bir bölümünde sulak olup, yazın kurumakta. Bu yüzden kuşlar bölgeden erken ayrılıyor''

Yayınlanma: 29.08.2008 - 08:21
Abone Ol google-news

Yılın büyük bölümünde sulak olan bölgenin yazın kuruduğunu, bu nedenle kuş türlerinin erken göç etmek zorunda kaldığını anlatan Prof. Dr. Mehmet Sıkı, bahri, küçükbatağan, sakarmeke ve gece balıkçılığının burada ürediğinin görüldüğünü söyledi.
Prof. Dr. Sıkı, Belevi Gölü'nün özellikle çok sayıda leylek, kara leylek, küçük balıkçıl ve gri balıkçıl yavrularının göç öncesi beslendiği önemli bir sulak alan olduğunu ifade etti.
Belevi Belediye Başkanı Rabbani Kurudal da bölgenin kışın Küçük Menderes Havzası'ndan taşan suyla beslendiğini, yazın ise her yıl kuruyarak, bataklığı dönüştüğünü kaydetti. Kurudal, ''Gölü besleyecek bir kanal veya yeterli yer altı suları yok. Her yıl kuraklık tekrarlanıyor''dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler