Tarımda yenilik

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezine (Ulusal Ajans) ''2007 Lifelong Programme Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri'' kapsamında Türkiye'den sunulan; Adana İl Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Tarımsal Yayım ve Bilişim Teknolojilerinin Tarımda Kullanılması'' çalışmasının tanıtım toplantısı yapıldı.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 08:40
Abone Ol google-news

Adana Tarım Müdür Yardımcısı Ömer Akmaz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü AB Birimi'nde görevli teknik elemanlar tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans'a sunulan 2 bin 400 proje arasından seçilen iki proje arasına girerek önemli bir başarı elde ettiklerini kaydetti.

Bu tür projelerin sayısının artmasını istediklerini belirten Akmaz, ''Bu çalışmaların diğer illere örnek olmasını umut ediyoruz. Bu konuda gerekli her türlü desteği sağlamaya hazırız'' dedi.
Ziraat mühendisleri Suna Toktaş ve Çiğdem İnce Kaya da proje ile Adana'da AB standartlarında, etkin, strateji üreten, kaliteli hizmet sunan, bölge ihtiyaçlarına cevap veren, bilişim teknolojileriyle desteklenen ve çoğulcu bir yaklaşımla sürdürülen bir tarımsal yayım hizmetinin temelini attıklarını söyledi.

Proje kapsamında Polonya ve Danimarka'ya ziyaretler gerçekleştirildiğini anlatan Toktaş, ''Ziyaretlerde tarımsal yayım hizmetlerinin nasıl ve hangi sistemle yürütüldüğünü, bilgisayar teknolojisinin tarımda ve özellikle yayım hizmetlerinin sunumunda nasıl kullanıldığını incelemek ve farklı kültürler arasında iletişimin ve işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanmıştır'' dediler.

Toplantıya, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Osmaniye, Mersin, Antalya, Kilis, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Niğde, Konya, Karaman, Kayseri, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat'tan tarım müdürlüğü uzmanları katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler