Efes'te 'Akdeniz Serenadı'

23. Uluslararası İzmir Festivali'nde İtalya'nın önde gelen topluluklarından Marchigiana Filarmoni Yaylı Topluluğu Efes Celsus Kütüphanesi'nde müzikseverlerle buluştu.

Yayınlanma: 11.07.2009 - 13:20
Abone Ol google-news

23. Uluslararası İzmir Festivali, Efes Celsus Kütüphanesi'nde İtalya'nın önde gelen topluluklarından Marchigiana Filarmoni Yaylı Topluluğu'nu ağırladı. Besteci ve gitarist Giovanni Seneca'nın solist olarak katıldığı "Akdeniz Serenadı" adlı konseri, başta İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, İstanbul Başkonsolosu Massimo Rustico, İzmir Konsolosu Simon Carta, İtalya'nın iki Michelin Yıldızlı şefi Gennaro Esposito, çok sayıda İtalyan işadamı ve basın mensubu, Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayan İtalyan vatandaşları, İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda sanatsever ve Azra Akın gibi tanınmış simalar izledi.

23. Uluslararası İzmir Festivali bünyesindeki bu seçkin konserle İzmir İtalyan Konsolosluğu'nun 2009 sezonunu kapattığını söyleyen İzmir Konsolosu Simon Carta, İKSEV ve İzmirli diğer kurumlarla yapılan işbirliği çalışmalarının olumlu sonuçlarından söz etti. Carta, "Birbirleriyle çok eski dost olan Türkler ve İtalyanlar eğer isterlerse her şeyi başarabilirler" dedi. Marchigiana Filarmoni Topluluğu'nun İtalya'da konser verdiği prestijli sahneleri seçmekle ünlü bir topluluk olduğunu belirten Carta, Marche bölgesinin seslerini Ege'ye taşımaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Marche Bölgesinin başkenti Ancona ile İzmir'in kardeş kent olduğunu hatırlatan Carta, sanatsal işbirliğinin toplumlar arasındaki dostluğu pekiştirdiğini söyledi.

Marchigiana Filarmoni Yaylı Topluluğu, arasız sundukları konsere Rossini'nin iki keman, viyolonsel ve kontrbas için 2 No'lu La Majör sonatı ile başladı. Ardından Boccherini'nin "Fandango"sunu seslendiren topluluk solist ve besteci Giovanni Seneca'nın yedi yapıtını da çaldı. Seneca'nın yaylılar eşliğinde çaldığı Rodrigo'nun Gitar ve yaylı sazlar için konçertosundan "Adagio" büyük alkış aldı.

Dinleyenlerin uzun süre alkışlarla kutladığı orkestra yerel bir dansla veda etti. Konserden sonra İtalyan ve Türk davetlilere Efes Antik Kenti'nde İtalya'nın en büyük mutfak şeflerinden Gennaro Esposito'nun hazırladığı yemeklerin sunulduğu bir davet verildi. 23. Uluslararası İzmir Festivali, 16 Temmuz Perşembe günü Bergama Asklepion Tiyatrosu'nda "Saklı Aryaların İzinde" konseri ile devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler