Sincan olaylarına protesto

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olayları protesto amacıyla Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bırakan Altındağ, Çankırı ve Çorumlular Platform Dernekleri adına konuşan Abdurrahman Yalçın, Çin hükümetinin saldırılarının insanlık ayıbı olduğunu savundu.

Yayınlanma: 11.07.2009 - 14:50
Abone Ol google-news

Altındağ, Çankırı ve Çorumlular Platform Dernekleri üyeleri ile Görme Engelliler Spor Kulüpleri Birliği üyeleri, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olayları protesto amacıyla Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bıraktı. Altındağ, Çankırı ve Çorumlular Platform Dernekleri adına konuşan Abdurrahman Yalçın, Uygurlar'ın, yıllarca Çin'in işkencesine maruz kaldıklarını belirterek, Çin hükümetinin saldırılarının insanlık ayıbının son perdesi olduğunu savundu.

Yalçın, Merkezi Almanya'nın Göttingen şehrinde bulunan ''Tehdit Altındaki Halklar Topluluğu'' adlı kuruluşun ''Çin'deki Uygurlar kadar tahribata uğrayan bir halk topluluğu daha yer yüzünde yoktur'' ve ''1997'den beri bu bölgede 500'den fazla Uygur'a ölüm cezası infaz edilmiştir'' şeklinde açıklamalarda bulunduğunu bildirerek, şöyle devam etti: ''Buna rağmen batı dünyası yıllarca süren bu vahşeti görmezden geliyor. Bu vahşet ve asimilasyon bitmedikçe protestolarımız da devam edecektir. Bu meydan, Çin hükümetini ve bu soykırımı, bu vahşeti kınıyor. Onun için Çin Büyükelçiliğine bu siyah çelengi bırakıyoruz. Hepimiz Türküz, hepimiz Uyguruz.''

Görme engelli sporcuların protestosu

Görme Engelliler Spor Kulüpleri Birliği üyeleri de Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına yapılan açıklamada, ''Doğu Türkistan'da yapılan zulüm bizlerin yüreğini yakmaktadır. Bu zalimliği yapanları nefretle kınıyoruz. Aynı zamanda bu zulme sessiz kalanları da kınıyoruz. Herkesi bu kınamaya davet ediyoruz. Bu zulmün bir an evvel durması için yetkili insanların daha aktif bir politika izlemelerini bekliyoruz'' denildi. Konuşmaların ardından Birlik üyeleri de Çin Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler