'TSK laik devletin güvencesidir'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısının en büyük güvencelerinden biri olduğunu vurguladı.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 09:10
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İlker Başbuğ, mesajda “Türk Silahlı Kuvvetleri kararlılıkla görevinin başında olduğu sürece, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini aşındırma, ulusal birlik ve beraberliğimizi bozma yönündeki tüm girişimler yok olmaya mahkûm olacaktır” dedi.

Başbuğ, Atatürkçü düşünce sistemini güçlü bir inançla benimseyen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısının en büyük güvencelerinden biri olduğunu vurguladı. Başbuğ, “Türk Silahlı Kuvvetleri kararlılıkla görevinin başında olduğu sürece, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini aşındırma, ulusal birlik ve beraberliğimizi bozma yönündeki tüm girişimler yok olmaya mahkûm olacaktır” dedi. Orgeneral Başbuğ “Değerli Silah Arkadaşlarım” hitabıyla başladığı mesajında, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen bağımsızlık mücadelesinden, ulusça zaferle çıkışımızın 86'ncı yıl dönümünde, bir kere daha büyük bir kıvançla idrak ettiğimiz Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü hepimize kutlu olsun” dedi.

"TSK, Türkiye cumhuriyetini her türlü tehlikeye karşı korumak için görevinin başındadır"

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin; bilgi, bilinç ve güçlü bir inançla benimsediği "Atatürkçü Düşünce Sistemi", geleneksel disiplin anlayışı, sarsılmaz birlik ve beraberliği ile Türk ulusunun kendisine duyduğu yüksek güvenden aldığı güçle, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısının en büyük güvencelerinden biri olduğunu vurgulayan Orgeneral Başbuğ “En zor şartlar altında yurdunu ve ulusunu düşman istilasından kurtardığı gibi, bugün de aynı azim ve kararlılıkla, çağın gereklerine uygun bilgi donanımı ile Türkiye Cumhuriyeti'ni her türlü tehlikeye karşı korumak ve kollamak amacıyla görevinin başındadır” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu kararlılıkla görevinin başında olduğu sürece, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini aşındırma, ulusal birlik ve beraberliğini bozma yönündeki tüm girişimlerin yok olmaya mahkum olduğunun altını çizen Orgeneral Başbuğ şöyle dedi: “Bu duygu ve düşüncelerle; büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı ve Başkomutanı Ulu Önder Atatürk, kahraman silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu zaferin elde edilmesinde olduğu kadar bu zaferin kazanımlarının korunması için verilen mücadelelerde de hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi de saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Komuta etmekten gurur duyduğum Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensuplarının Zafer Bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü yürekten kutluyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler