Tarihi minareye kadın eli

Erzurum'da iki kadın restoratör, vatandaşların şaşkın bakışları arasında Çifte Minareli Medrese'nin minarelerinde restorasyon için dokümantasyon hazırlık çalışması yapıyor. Restoratör Çıldır, "Minarelerde restorasyon çalışmasını erkeklerin yapabileceği yönünde bir kanı var. İskelede çalıştığımızı görenler dikkatle bizi izliyor'' dedi.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 09:33
Abone Ol google-news

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Işık Proje'ye restorasyonu yaptırılacak olan medresenin bakım ve onarım çalışması öncesinde minarelerdeki çinilerin yenilenmesi için dokümantasyon çalışması başlatıldı.

Çalışmayı, Erzurum'da iki kadın restoratör Gülçin Çıldır ve Ayşegül Demirce yürütüyor. Kadın restoratörlerin, Çifte Minareli Medrese'nin minarelerinde restorasyon için dokümantasyona hazırlık çalışması yapması vatandaşların dikkatini çekiyor.

Kadınlarda yükseklik korkusunun daha fazla olduğu kanısının yaygın olduğunu ifade eden Çıldır, yüksekte ve özelikle de minarelerde restorasyon çalışmasını erkeklerin yapabileceği yönünde bir düşünce oluştuğunu belirterek, ''15 metre yüksekteki iskelede çalıştığımızı görenler dikkatle bizi izliyor'' dedi.
Çıldır, 1 yıl önce meslek hayatına başladığını, daha önce de 2 minarenin restorasyonunda görev aldığını belirterek, şöyle konuştu:
''Bu işin eğitimini aldık. Ancak ilk zamanlarda her insanda olduğu gibi yükseklik korkum vardı. Zamanla alıştım. Artık minarelere çıkmak ve orada bulunmak benim için yerde yürümek gibi. Fakat yaptığımız iş insanların dikkatini çekiyor. Çalışırken birçok kişinin bizi izlediğini görüyoruz''
Restoratör Demirce de daha önce 3 minarenin restorasyon çalışmasında görev aldığını belirterek, şunları söyledi:
''Restoratörlerin büyük bir çoğunluğu kadın. Ancak toplumda hala kadınların minarelerde restorasyon çalışması yapması dikkat çekici bulunuyor. Bu durum ilden ile değişiklik gösteriyor. Erzurum'da çok daha fazla ilgi çekici bulundu''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler