"Güdük Necmi" sanat merkezi kurdu

Sevilen ünlü ve sinema oyuncusu Halit Akçatepe ve eşi Rezzan Akçatepe sanat merkezi kurdu. "Akçatepe Sanat Merkezi"nde tiyatro- drama, oyunculuk, bale, müzik ve latin dansları dersleri verilecek. Merkez, yeni eğitim- öğretim döneminde faaliyete başlayacak. Öğrenciler, davet edilecek olan ünlü oyuncuların deneyimlerinden de yararlanacak.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 09:42
Abone Ol google-news

''Hababam Sınıfı''nın oyuncularından ''Güdük Necmi'' lakaplı tiyatro ve sinema oyuncusu Halit Akçatepe ile eşi Rezzan Akçatepe sanat merkezi kurdu. ''Akçatepe Sanat Merkezi'', yeni eğitim-öğretim döneminde faaliyete başlayacak.

Koşuyolu'nda üç katlı bir villada hizmet verecek merkezde, her yaş grubundan isteklilere tiyatro-drama, oyunculuk, bale, müzik ve latin dansları dersleri verilecek.
Rezzan Akçatepe, sanat merkezi kurma fikrinin bir kaç yıldır aklında olduğunu söyledi.
Akçatepe, yaklaşık 5 yıldır Marmara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı kapsamında drama öğretmenliği yaptığını belirterek, ''Biz artık dersleri bir üniversite ya da kurumda değil, kendi adımızı taşıyan ve bütün insanların gelip bizimle birlikte olabileceği bir yerde vermek istedik. Böylece sanat merkezi kurma kararı aldık'' diye konuştu.

Halit Akçatepe'nin anne ve babası Leman-Sıtkı Akçatepe'nin Türkiye'de operet ve tiyatro sanatının oluşumuna önemli katkıları olduğunu dile getiren Rezzan Akçatepe, ''Merkez, Akçatepe soyadını ve sanat ruhunu yaşatmak ve yeni nesile bu ruhu taşımak amacıyla kuruldu'' dedi.
Rezzan Akçatepe, merkezde, tiyatro-drama, oyunculuk, bale, müzik ve latin dansları derslerinin verileceğini ifade ederek, oyunculuk derslerine Halit Akçatepe ile onun kuşağında yer alan Ayşen Gruda ve Zihni Göktay gibi oyuncuların davet edileceğini, böylece öğrencilerin bir tiyatro oyuncusunun yaşamıyla doğaçlamalarıyla ve deneyimleriyle karşılaşacaklarını dile getirdi.
Merkezin sadece konservatuvar düzeyinde oyuncu yetiştiren bir yer olmayacağını belirten Akçatepe, sanat yapmak isteyen herkese açık olduğunu söyledi.
Rezzan Akçatepe, merkezin Hababam Sınıfı'nın ilk üç bölümünün çekildiği Validebağı Öğretmenevi'nin yakınında bulunduğunu da belirterek, ''O mistik havayı burada öğrencilerimize yaşatmak istedik. Oyunculuk bölümü öğrencilerimizi ayda bir toplayıp oraya götürmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

Akçatepe: Çok gururluyum

Halit Akçatepe de uzun yıllardır böyle bir merkez kurmak istediğini, ancak bir sanat merkezini yönetemeyeceği düşüncesiyle bu arzusunu hayata geçiremediğini, bu fikrinden haberi olmayan eşinin kendisine sanat merkezi kurma isteğini açıkladığında çok heyecanlandığını ve gururlandığını kaydetti.
Akçatepe, drama ve tiyatro eğitimi alanlar ve sahneye ilgisi olanlar arasında yetenekli gördüklerini, yapımcılardan talep gelmesi durumunda dizi setlerine gönderebileceğini bildirdi.
Türkiye'de tiyatronun durumunun iç açıcı olmadığını savunan Akçatepe, ''Bu durum oyunculardan kaynaklanmıyor. Çok iyi oyuncularımız var, daha da iyi olacaklar. Bu durumun nedeni tiyatro seyircisi. Tiyatro, seyircisini kaybetti'' görüşünü dile getirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler