Polis aracına saldırı: 1 polis şehit

Diyarbakır'da polis aracına kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli Turgay Ak şehit oldu. Olayda 2 polis memuru da ağır yaralandı.

Yayınlanma: 13.07.2009 - 09:18
Abone Ol google-news

Diyarbakır merkez ilçelerinden Kayapınar'daki Yeniköy Mezarlığı'nın arka kesiminde bekleyen polis aracına saat 22.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu 2 polis memuru ağır yaralanırken, saldırganlar gecenin karanlığında ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Olay yerine çağrılan ambulansla Dicle üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmak istenen yaralı polis memurlarından Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli Turgay Ak şehit oldu. Henüz ismi açıklanmayan diğer polis memuru ise tedaviye alındı.

Olayın ardından bölgeye güvenlik güçleri bölgeye sevk edildi. Cadde ve sokak başlarını tutup bölgede operasyon başlatan güvenlik güçleri, saldırganları yakalamaya çalışıyor.

 

Zanlı yakalandı

Diyarbakır'da bir polis memurunun hayatını kaybettiği, bir yurttaşın da yaralandığı silahlı saldırıyı gerçekleştiren zanlı yakalandı.

 

Şehidin cenazesi memleketine gönderildi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Tugay Ak'ın cenazesi, törenle memleketine uğurlandı.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi morgu önünde düzenlenen törene Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile Ak'ın çok sayıda mesai arkadaşı katıldı.

Gözyaşlarına hakim olamayan ve 7 aylık hamile olduğu bildirilen eşi Songül'ü, yakınları güçlükle teselli etti. 2 çocuk babası Ak'ın cenazesi, daha sonra ambulansa konularak toprağa verilmek üzere Mersin'in Gülnar ilçesine gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon