Dünya Basın Birliği'nin yeni başkanı

Dünya Basın Birliği yeni başkanı seçildi. Son 7 yıldır başkanlık görevini sürdüren Oktay Ekşi'nin yeni bir liderliğe olanak sağlamak gerekçesiyle adaylığı kabul etmemesi üzerine, Hindistan Basın Konseyi Başkanı Emekli Yüksek Yargıç G. N. Ray göreve getirildi.

Yayınlanma: 13.07.2009 - 09:10
Abone Ol google-news

Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkanlığına, Hindistan Basın Konseyi Başkanı Emekli Yüksek Yargıç G. N. Ray getirildi.

Basın Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, Dünya Basın Konseyleri Birliği'nin İstanbul'da yapılan Üçüncü Genel Kurul ve Yürütme Kurulu çalışmaları tamamlandı.

Birliğin başkanlığına, son 7 yıldır bu görevi yürüten Oktay Ekşi'nin yeni bir liderliğe olanak sağlamak gerekçesiyle adaylığı kabul etmemesi üzerine, Hindistan Basın Konseyi Başkanı Emekli Yüksek Yargıç G. N. Ray seçildi.

Dünya Basın Konseyleri Birliği merkezinin İstanbul'da bulunması dolayısıyla Oktay Ekşi, muhasip üye olarak göreve devam etmeyi kabul etti.

Birliğin başkan yardımcılığına Tanzanya Medya Konseyi Genel Müdürü Kajubi Mukajanga, genel sekreterliğine de son 7 yıldır bu görevi sürdürmekte olan Hawaii Medya Konseyi Başkanı Chris Conybeare getirildi.

Dünya Basın Konseyleri Birliği toplantısı sonunda yayımlanan bildiride de delegelerin ''medyaya karşı düşmanca yaklaşımın hemen her ülkede giderek yükselmekte olduğunu dile getirdikleri'' belirtilerek, Azerbaycan, Zimbawe gibi üye ülkelerde gazetecilerin hapsedilmelerinden duyulan üzüntü ifade edildi.

Bildiride, Kenya'da yürürlüğe konulan ''İletişim 2008 Yasası'' ile Türkiye'de ''medyayı susturma amacıyla vergi yasalarının kullanılması'', Malawi'de ''radyo ve televizyon kanallarının kapatılması, yargıya müdahale ettikleri bahanesiyle gazetecilerin hapse atılması'' veya Amerika'da ''haber kaynaklarını açıklamayan gazetecilerin hapsedilmesi'' gibi uygulamaların ''medya düşmanlığı''na örnek teşkil ettiği vurgulandı.

Bir sonraki Dünya Basın Konseyleri Birliği toplantısının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, daha sonrakinin de Katmandu'da (Nepal) yapılmasına karar verildiği açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon