Urumçi'de toplumsal düzenin iyileştirildiği iddiası

Urumçi'de dükkanların yüzde 80'inin yeniden açıldığı, banka şubelerinin yüzde 92'sinin hizmet verdiği ve otobüslerin yüzde 95'inin sefere çıktığı bildirildi.

Yayınlanma: 13.07.2009 - 08:53
Abone Ol google-news

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin istikrarını korumayı amaçlayan önlemlerin alınmasıyla bölgenin merkezi Urumçi kentindeki toplumsal düzenin daha da iyileştirildiği öne sürüldü. "Halkın Günlüğü" gazetesinde çıkan haberde, Urumçi'de özel girişimcilere ait dükkanların yüzde 80'inin yeniden açıldığı, banka şubelerinin yüzde 92'sinin hizmet verdiği ve otobüslerin yüzde 95'inin sefere çıktığı belirtildi. Bunun yanı sıra havaalanı, tren istasyonu ve süpermarketlerin normal işlediği, kömür, elektrik, benzin ve gaz tedariklerinin de istikrara kavuştuğu bildirildi.

Öte yandan Çin Ticaret Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Urumçi, İli ve Kaşgar kentlerindeki süpermarketler ve çarşılar yeniden açıldı. Et ve sebze gibi günlük ihtiyaç maddelerinin tedariklerinde istikrar sağlandığı ve fiyatlarının "5 Temmuz" olaylarından önceki düzeye düştüğü iddia edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler