"Rabia Kadir Yalova'ya gelmedi"

Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) Başkanı Özer Koyuncu, Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir'in, 2006 yılında Yalova'ya gelerek, düzenledikleri bir organizasyona katıldığı yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 13.07.2009 - 09:22
Abone Ol google-news

Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) Başkanı Özer Koyuncu, yaptığı açıklamada, her sene temmuz ayında ''Türk Boyları Şöleni'' adında bir festival düzenlediklerini söyledi.

Söz konusu festivalde gösterilerin yanı sıra çeşitli konferans ve toplantılar da yapıldığını ifade eden Koyuncu, şöyle konuştu:
''Bu faaliyetlerimizden biri de sürgündeki Doğu Türkistan parlamentosunun Yalova'da toplanmasıydı. Rabia Kadir, festivalimiz kapsamındaki etkinliklere hiçbir zaman davet edilmedi ve Yalova'ya gelmedi. Yalova'ya Rabia Kadir değil, Doğu Türkistan'ın sürgündeki cumhurbaşkanı Ahmet İgemberdi geldi. Ancak, İgemberdi, yaşlılığı ve hastalığı sebebiyle önce İstanbul Atatürk Havaalanı'nda rahatsızlandı, sonra Termal ilçesine getirildi ve kaplıca tesislerinde tedavi edildi. Hastalığı dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi Salonundaki toplantılara da iştirak edemedi. Birkaç haftalık tedavinin ardından Yalova'dan ayrıldı.
Yalova'daki sürgündeki Doğu Türkistan parlamentosunun toplantısına, dünyanın her yerinden parlamento üyeleri, Türkiye'deki Doğu Türkistan dernekleri üyeleri de katılmıştır. Fakat Rabia Kadir, Yalova'ya kesinlikle davet edilmemiş ve gelmemiştir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler