THY, Bosna Hersek Hava yolları için atakta

Türk Hava Yolları, Bosna Hersek Hava Yolları için açılan ihaleye teklif verdi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY'yi sadece Türkiye'nin potansiyeli ile sınırlı bir şirket olmaktan çıkarıp global bir şirket haline getirmek istediklerini belirtti.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 10:58
Abone Ol google-news

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Bosna Hava Yollarının (Air Bosna) yüzde 42 hissesinin satılması ihalesinde somut tekliflerini bugün itibarıyla verdiklerini bildirdi.
THY'nin 2023 yıllarını hedefleyen planlar yaptıklarını ifade eden Karlıtekin, şirketi yeni atılımlarla daha ileri noktalara getirmek istediklerini kaydetti.
Karlıtekin, THY'yi sadece Türkiye'nin potansiyeli ile sınırlı bir şirket olmaktan çıkarıp global bir şirket haline getirecek şekilde geliştirme iradesinde olduklarını ifade ederek, şirketin bundan sonra küresel ölçekte muhtelif yerlerde iş yapabilen bir şirket haline dönüşeceğini bildirdi.
THY'nin bir süre önce TGS adıyla bir yer işletme şirketi kurduğunu belirten Karlıtekin, bu şirketin İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana'da kademeli olarak faaliyete geçeceğini söyledi.

Candan Karlıtekin, bir diğer girişimin de Air Bosna ile ilgili olduğunu dile getirerek, ''Bosna Hava Yollarının (Air Bosna) yüzde 49 hissesinin satılması ihalesinde THY olarak somut teklifimizi bugün itibarıyla verdik'' dedi.
İhaleyle ilgili bir aylık değerlendirme süresi olacağını kaydeden Karlıtekin, bu değerlendirme sonucunda anlaşılması halinde Air Bosna'nın yüzde 49'luk hissenin THY'nin olacağını hatırlattı.
Karlıtekin, anlaşmanın olması halinde Air Bosna'nın, THY'nin mali ve ticari yapısında etkili olabileceği, yönetime tesir edeceği bir hava yolu haline geleceğini bildirdi. Bunun THY için önemli bir atılım olacağını dile getiren Karlıtekin, buradaki tecrübenin muhtemel gelişmeler içinde önemli bir tecrübe olacağını kaydetti.

Avusturya Havayolları'nın yüzde 42,5 hissesinin Avusturya hükümetinin elinde olduğunu ve bunun satışıyla ilgili bir ilan verildiğini hatırlatan Karlıtekin, THY olarak bu konuyla ilgilendiklerini ilgili mercilere bildirdiklerini söyledi.
Karlıtekin, bu satışla ilgili olarak karşı taraftan gelecek bilgi paketini beklediklerini ve ondan sonra bir değerlendirme yapılacağını anlatarak, ''THY'nin global hedefleri çerçevesinde bir anlam ifade ediyorsa, bizim bu stratejimizde bir yer edebilecek potansiyeli varsa bu konuda ayrıca değerlendirip karar vereceğiz. Şu anda başlangıç aşamasında olan bir hadise'' diye konuştu.

İstanbul- Bağdat hattı açılıyor

THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin, Yönetim Kurulu Toplantısı'nda bir önemli karar daha aldıklarını belirterek, ''1991 yılına kadar uçtuğumuz daha sonra ara verdiğimiz İstanbul-Bağdat hattının açılmasına karar verdik. Bununla ilgili altyapı çalışmaları yapılacak. Bu hattın açılış kararı ne zaman olacak, bu operasyonun ne şekilde yapılacağına ilişkin teknik detaylar için THY Genel Müdürlüğüne yetki verdik. Altyapıyı oluşturduğumuz zaman operasyonlara fiilen başlayacağız. Bunun da ülkemiz için önemli bir açılım olduğunu düşünüyoruz'' dedi.
Basın mensuplarının soruları üzerine Karlıtekin, Bağdat uçuşlarının bu yılın ekim ayında başlayabileceğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler