Bilgi teknolojileri İzmir'de masaya yatırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu ile Brunel Üniversitesi tarafından düzenlenen ''6. Uluslararası Avrupa ve Akdeniz Bilgi Sistemleri Konferansı'' İzmir'de başladı.

Yayınlanma: 13.07.2009 - 09:40
Abone Ol google-news

Salford Üniversitesi, Türk Bilişim Derneği, Türksat, Türk Telekom, AVEA ve Elektronik Bilgi Güvenliği AŞ tarafından desteklenen ve bu yılki ana teması ''Tedarik Zincirinde Örgütsel, Bireysel ve Teknolojik Konular'' olan konferans, bilgi sistemleri uygulamalarıyla ilgili konularda tartışmayı ve çözüm ortamı yaratmayı amaçlıyor.

İngilizce düzenlenen konferansın açılışında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, bilgi teknolojilerinin önemine işaret ederek, dünyanın dört bir yanından uzmanları bir araya getiren konferansın bu alanda gerçekleştirilen çalışmalara ışık tutacağını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güldem Cerit de teknolojideki yeniliklerin etkin şekilde uygulanarak geliştirilen sistemlerin birey, firma ve ülkelerin rekabet gücünü önemli şekilde arttırdığını vurguladı.

Teknolojiyi etkin kullanan bireylerin bilgi toplumuna dönüştüklerini, özellikle tedarik zincirlerini teknolojiyle şekillendiren firmaların önemli bir rekabet üstünlüğüne sahip olduklarını belirten Cerit, bu nedenle bu ve benzer uluslararası toplantıların önem taşıdığını kaydetti.

Cerit, Türkiye'den ve dünyanın çeşitli yerlerinden konunun uzmanı akademisyen ve sektör temsilcilerinin katılacağı konferansın, Türkiye'de bilgi sistemleri alanındaki eksiklikleri gidereceğini ve yeni ufuklar açacağını dile getirdi.

Konferans kapsamındaki çalıştay

20'ye yakın ülkeden toplam 150 katılımcının izlediği konferansta, ''Teknoloji Yönetiminde Teknik Konular'', ''Müşteri İlişkileri Yönetimi'', ''Kamuda e-devlet ve Bilgi Teknolojileri''ne ilişkin çeşitli sunumlar yapılacak.

Akademisyenleri ve sektör temsilcilerini ilgilendiren ''Saygın Akademik Dergilerde Yayın Yapma'' ve ''AB 7. Çerçeve Programları'' konusunda iki çalıştayın da gerçekleştirileceği konferans, yarın sona erecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler