Küresel barışçılar Antalya'da buluşuyor

Küresel bir Barış Kültürü temalı Dünya Program Geliştirmeciler Konseyi'nin 13. Dünya Konferansı 2-7 Eylül tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek. Konferansa, 30'a yakın ülkeden 500'e yakın rektör, dekan ve öğretim üyesi düzeyinde katılım olacak.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 11:01
Abone Ol google-news

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Küresel Bir Barış Kültürü temalı Dünya Program Geliştirmeciler Konseyi'nin 13. Dünya Konferansı'nın 2-7 Eylül tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirileceğini söyledi.

Kurtcephe, Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Mirici ile birlikte AÜ Sosyal Tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi.
Rektör İsrafil Kurtcephe, Atatürk'ün yıllar önce ''Yurtta Sulh Cihanda Sulh'' dediğini hatırlatarak, ''Atatürk bunu söylerken barışı sadece Türkiye için değil dünya için istemişti. Atatürk o yıllarda barışın Türkiye için dünya ne için önemli olduğunu vurgulamıştı. Bizlerde Atatürk'ün manevi mirasçıları olarak O'nun söylediği gibi barışın temini için çalışmalıyız'' dedi.

Güney Kafkasya'da çıkan savaşta 2 binden fazla kişinin öldüğüne dikkati çeken Kurtcephe, Türkiye'nin arabuluculuk yaptığı, barışı temin edebileceği bir bölgede çıkan savaşın getirdiklerinin, barışın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.
Kurtcephe, ''Konferansa, Türkiye'nin yanı sıra, ABD, Slovakya, Letonya, Macaristan, Tayvan, Filipinler, Hindistan, Nijerya, Japonya, Malezya gibi 30'a yakın ülkeden 500'e yakın rektör, dekan ve öğretim üyesi düzeyinde katılım olacak. Ayrıca Birleşmiş Milletlerdeki barış ile ilgili sorumlular da bu konferansa katılacaklar. Türkiye'nin komşularının içinde bulunduğu savaş ortamları bu toplantıya ayrı bir anlam katacaktır. Biz AÜ olarak dünya barışına katkı sağlayacak her eylemin içinde olacağız. Dünyada barışı bozanlar büyük halk kitleleri değildir. Ülkelerin yönetim kadrolarındakilerinin ihtiraslarıdır. Dünyada savaş her dönemde olmuştur. Savaşın olmadığı uzun bir dönem hiç olmamıştır''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler