Akbank Uluslararası Danışma Kurulu toplanıyor

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in girişimi ile oluşturulan Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun ilk toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdiği bildirildi.

Yayınlanma: 13.07.2009 - 11:32
Abone Ol google-news

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, eski Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı, eski Devlet Bakanı, halen Brookings Enstitüsü'nde küresel ekonomi alanında Başkan Yardımcılığı ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Kemal Derviş başkanlığındaki Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun, 2 gün süren toplantılarda global ekonomideki yeni eğilimleri, para ve maliye politikalarındaki ana trendleri ve bu gelişmelerin Türkiye için yarattığı fırsatları değerlendirdiği belirtildi.

Açıklamada, Uluslararası Danışma Kurulu'nda, iklim değişikliği konusundaki ünlü Stern Raporu'nun yazarı, Dünya Bankası eski Başkan Yardımcısı ve Başekonomisti, halen London School of Economics Ekonomi Profesörü Lord Stern, Citigroup eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sir Win Bischoff, Olayan Financing Company Üst Yöneticisi (CEO) Lubna Olayan, Harvard Üniversitesi Ekonomi Profesörü Dani Rodrik, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Akbank Yönetim Kurulu'ndan Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, Yönetim Kurulu Üyesi, Yönetim Kurulu Danışmanı ve Şeref Başkanı Erol Sabancı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Kurtul, Murahhas Üye Bülent Adanır, Murahhas Üye Hayri Çulhacı ile Akbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Akkurt'un yer aldığı hatırlatıldı.


"Türkiye'nin istikrarlı olması, şu anda global piyasalar için de çok önemli"

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, yaptığı değerlendirmede, Akbank Uluslararası Danışma Kurulu ile Türkiye ekonomisi ve tüm paydaşları için sürdürülebilir değer yaratmayı amaçladıklarını kaydederek, şu görüşleri dile getirdi:

''Türkiye'nin en değerli bankası olarak bu büyük gücün büyük sorumluluk getirdiği bilinciyle vizyonumuzu sadece Türkiye ile sınırlı tutmuyoruz. Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun bu ilk toplantısında küresel gelişmeler ve Türkiye ekonomisi hakkında yapılan tartışmaların tüm üyeler için çok aydınlatıcı olduğunu düşünüyorum. Global kriz ortamı Türkiye için zorluklar olduğu kadar fırsatları da barındırıyor. Türkiye'nin istikrarlı olması, dengeli olması şu anda global piyasalar için de çok önemlidir. Türkiye, çok daha az hazırlıklı yakalandığı birçok krizi yaşamış ve atlatmıştır. Türk bankacılık sektörü de son dönemdeki global ekonomik çalkantılarda dayanıklılığını ve kuvvetini göstermiştir. Türk bankacılık sektörünün sağlam konumundan dolayı önümüzdeki dönemde beklenen ekonomik toparlanmaya önemli katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Akbank da, Türk bankacılık sektörünün lider kuruluşu olarak bu süreçte çok önemli bir rol üstlenecektir.''



"Her zorlukta bir fırsat da bulunur"


Akbank Uluslararası Danışma Kurulu Başkanı Kemal Derviş de dünya ekonomisinin son 60 yılın en zor yılını yaşadığını belirterek, en zengin ülkelerin finans sektöründe başlayan sorunların, bütün dünyayı etkilediğini ve 60 yıldır ilk kez dünya ekonomisinin bir bütün olarak küçülmesine yol açtığını kaydetti.

Derviş, ''Ancak gerçekten her zorlukta bir fırsat da bulunur. Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun bu ilk toplantısında, hem zorlukları hem fırsatları tartıştık. Genelde Türk bankacılık sektörü ve Akbank'ın kendisi, geçmişin deneyimlerini iyi değerlendirerek dünyadaki bu zorlu devreye güçlü olarak girdi'' ifadesini kullandı.

Toplantıya katılanların, hem Türk ekonomisinin hem de Türk finans sektörünün ve Akbank'ın önündeki seçenekleri gözden geçirip önerilerde bulunduğunu bildiren Derviş, çeşitli ülkelerden, değişik perspektifleri ve deneyimleri bir araya getiren bu kurulda gerçekleştirdikleri bilgi alışverişinin çok yararlı olduğuna inandığını belirtti.

Verilen bilgiye göre, 12 üyeden oluşan Akbank Uluslararası Danışma Kurulu, yılda 2 defa toplanacak. Danışma Kurulu'nun ikinci toplantısı yılın son çeyreğinde İstanbul'da yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler