İstanbul'da bina çöktü

Kadıköy'de restorasyon çalışması yapılırken temelinde çökme meydana gelen binanın enkazı altında kalan 2 işçi de kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Yayınlanma: 13.07.2009 - 12:17
Abone Ol google-news

Kadıköy Hasanpaşa Kurbağalıdere Caddesi Ahmet Rasim Sokak'ta bulunan restorasyon çalışması yapılan ahşap binanın temelindeki çökme meydana gelmesi üzerine enkaz altında kalan Ali Pelit (38) ile Saim Özkan (37) itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Pelit ve Özkan ile daha önce enkaz altından çıkarılan Cihan Sarı, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilerin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Enkaz altındaki işçileri çıkarma çalışmasına Kadıköy Belediyesi ekipleri de katılırken, polis ekipleri de yurttaşları binanın duvarlarının çökme olasılığına karşı çevre emniyeti alarak bölgeden uzaklaştırdı.


Belediyenin açıklaması

Bu arada, olaya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, daha önce yıkılmış dört duvar olan boş binanın temel kısmında göçük meydana geldiği, ihbar doğrultusunda olay yerine Kadıköy, Çengelköy ve Ümraniye'den itfaiye ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin 2'si kısmen diğeri tamamen toprak altında kalan 3 işçiden 2'sini kısa sürede, diğerini de göçük altındaki yerinin tespit edilmesi ve kurtarıcı araçlarıyla hava verilmesinin ardından çıkardığı kaydedildi. 3 işçinin de hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler