Yunanistan Başbakanı Karamanlis İspanya'da

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, resmi ziyaret için bulunduğu Madrid'de İspanya Başbakanı Jose Rodriguez Zapatero ile görüşmede bulundu. Karamanlis ve Zapatero, görüşmede küresel ekonomik kriz ve yasa dışı göçle mücadele konularını ele aldılar.

Yayınlanma: 13.07.2009 - 13:37
Abone Ol google-news

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, resmi ziyaret için bulunduğu Madrid'de İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile görüştü. Zapatero ve Karamanlis, düzenlenen ortak basın toplantısında, görüşmede başta küresel ekonomik kriz ve yasa dışı göçle mücadele konularını ele aldıklarını açıkladı.

Karamanlis, bir İspanyol gazetecinin yasa dışı göç konusundaki sorusu üzerine, "Yasa dışı göçle mücadele konusunda tek çözüm işbirliğidir. Türkiye ile Yunanistan arasında anlaşmalar var ama bu Türkiye tarafından, memnuniyet verici şekilde uygulanmıyor. Türkiye hem Yunanistan hem de AB ile çok yakın şekilde çalışmalı" ifadesini kullandı. Yunanistan'ın, Türkiye'nin AB'ye üyeliğinden yana olduğunu kaydeden Karamanlis, "Ancak Türkiye üyelik için tüm talepleri yerine getirmek zorunda" dedi.

Zapatero da 2010'un ilk yarısında yürütecekleri AB dönem başkanlığında yasa dışı göçle mücadele konusunun öncelikli olacağını ifade ederek, sınırlarda kontrolün artırılmasıyla göçün geldiği ve transit ülkelerle anlaşmalar yapılması için çalışacaklarını kaydetti. Zapatero, AB dönem başkanlığı sırasında orta Akdeniz'de yasa dışı göçe karşı yeni bir ortaklık oluşturulması için çaba göstereceklerini ifade etti ve "Göçün orijinindeki ülkelerle işbirliği, ortaklık olmadan yasal bir göç olmaz. Yasa dışı göçmenlerin geri kabulü için tüm diplomatik ve siyasi kanallar çalışmalı" dedi. İspanya Başbakanı Zapatero ayrıca, 2009'un ikinci yarısında, ilk yarısına oranla ekonomide "daha az olumsuz beklentiler" öngörüldüğünü söyledi.

Öte yandan basın toplantısı sonrası öğle yemeğine geçen Zapatero ve Karamanlis'in, Akdeniz için Birlik projesi, ikili ilişkiler, İspanya'nın AB dönem başkanlığında öncelikleri ve Yunanistan'ın talepleri konularını da görüşeceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler