Türkiye yağışın etkisi altında

Hava sıcaklığı, başta kuzey ve iç kesimler olmak üzere Türkiye'nin önemli bir bölümünde yağışlarında etkisiyle bir kaç derece düşecek.

Yayınlanma: 14.07.2009 - 06:53
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre; bugün Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şekilde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu (Yozgat, Sıvas, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Niğde) ile Kocaeli, Sakarya, Ordu, Gümüşhane, Artvin ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgâr, Genellikle kuzey ve kuzeybatı, ülkemizin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, zamanla iç ve batı kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri çok bulutlu geçecek.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, zamanla iç kesimleri ile doğusu çok bulutlu, Doğu Akdeniz (İçel, Adana, Kahraman Maraş, Osmaniye, Hatay) aralıklarla kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların doğusunda (Yozgat, Sıvas, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Niğde) kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Tokat, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Malatya, Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, Adıyaman çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler