'Oyun ve fiskos masası'

Hükümetle Kamu-Sen ve Memur-Sen arasında sürdürülen toplu görüşmelerin 5. gününde masaya oturmayan KESK, Başbakanlığa yürüyerek siyah çelenk bıraktı. KESK Genel Başkanı Sami Evren, toplu görüşme masasını 'oyun ve fiskos masası' olarak değerlendirerek, "Şu anda o masa çökmüştür. Altında da Kamu Sen ve Memur Sen kalmıştır" dedi.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 12:25
Abone Ol google-news

Ziya Gökalp Caddesi üzerinde toplanan KESK üyeleri buradan sloganlar ve alkışlarla Güvenpark’a yürüdüler. Güvenpark’ta önde üzerinde KESK yazılı siyah çelenk eşliğinde Başbakanlığa doğru yürüyüşe geçen KESK üyeleri sık sık, “Sadaka değil toplu sözleşme”, "İşte sendika işte KESK”, “Devlet güdümle sendikaya hayır”, “Gerici faşist kadrolara hayır” ve “Hükümet zammını al başına çal” sloganları attılar.

İradelerini hükümete teslim eden sendikalar

Emniyet, Başbakanlık çevresinde yoğun güvenlik önlemi alırken Milli Müdafaa Caddesi de trafiğe kapatıldı. KESK üyeleri Başbakanlığa yakın bir yerde durdurulurken burada KESK Başkanı Sami Evren bir açıklama yaptı. Evren, bugün 5. oturumu yapılacak olan toplu görüşmelerle kamuoyunun ve kamu emekçilerinin yanıltıldığını belirtti. Toplu görüşme masasına sadece hükümetin tek taraflı iradesinin yansıdığını kaydeden Evren hükümetin yüzde 7.5’lik maaş zammını Haziran ayında açıkladığını ifade etti. Evren, toplu görüşme masasına oturan Kamu-Sen ve Memur-Sen’i de sert bir dille eleştirerek bu sendikalara “İradelerini hükümete teslim etmekle” suçladı.

Ben sendikacının daniskasıyım

Yapılan zammın günlük 1 YTL’ye karşılık geldiğine işaret eden KESK Başkanı Evren buna karşın yakında okulların açılacağını ve bir öğrencinin 100 YTL masrafının olacağını, elektriğe yüzde 40, doğalgaza da yüzde 37 zam yapıldığını söyledi. Evren toplu görüşme masasına oturan sendikaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme isteklerine de değinerek, “Muhtemelen Başbakan bunları kabul edecek ve ‘ben sendikacının daniskasıyım. Daha ne istiyorsunuz’ diyecek” dedi. Toplu görüşme masasını “Oyun ve fiskos masası” olarak değerlendirerek, “Şu anda o masa çökmüştür. Altında da Kamu Sen ve Memur Sen kalmıştır. Yapmak istedikleri çökmüş masanın üzerine Başbakan’ı çıkarmak” diye konuştu. Daha sonra Sami Evren başkanlığındaki KESK heyeti Başbakanlık önüne siyah çelenk bıraktı. Evren burada yaptığı açıklamada da “Başbakan’ın demokrasi kültürü zayıftır. Uluslar arası sözleşmelerden kaynaklanan grevli toplu sözleşme hakkımızı yerine getirmemektedir. Bu hakkımızı herkes kabul etmiştir. Bir tek AKP hükümeti kabul etmemiştir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler