Toplu görüşmelerin 5. turu

Hükümetle sendikalar arasında süren toplu görüşmelerin 5. turu başladı. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, gazetecilerin toplu görüşmelerin 5. turunda memurlara bir müjde verilip verilemeyeceğine yönelik sorusunu, ''Yok, yok daha görüşeceğiz bakalım, görüşmeden sonra'' diye yanıtladı.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 12:25
Abone Ol google-news

Hükümetle memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmelerin 5. turu başladı. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen görüşmeye Kamu İşveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yetkili sendikaların genel başkanları, sendika uzmanları ve bürokratlar katılıyor.

Konfederasyonlar, hükümetin, memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam için birinci altı ayda yüzde 3,5, ikinci altı ayda yüzde 4 olmak üzere kümülatif yüzde 7,6 oranındaki teklifini yükseltmesini istiyor.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, toplu görüşme toplantısına başkanlık etmek üzere geldiği Başbakanlık Merkez Bina'da gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Bir gazetecinin ''Memurlara, bir müjde verebilecek misiniz?'' sorusuna Başesgioğlu, ''Yok, yok daha görüşeceğiz bakalım, görüşmeden sonra'' yanıtı verdi.
Başesgioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi anımsatılarak, ''Başbakan'ın tavrı nasıldı?'' sorusu üzerine de başka konuları konuştuklarını söyledi.
''Konfederasyon başkanları Başbakan Erdoğan ile görüşmek istiyorlar'' diyen bir gazeteciye Başesgioğlu, Başbakan Erdoğan'ın başka bir toplantıda olduğu ve şu anda bir görüşme durumunun söz konusu olmadığı karşılığını verdi.

Öte yandan, işçi örgütleri zamlarla ilgili yurt çapında protesto gösterilerine başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler