Çek mağdurlarının 'Metris' buluşması

''Çek Mağdurları Bileşeni'' adlı bir grup karşılıksız çıkan çekler yüzünden tutuklu bulunanların ziyaretçilerine 'Metris'te moral verdi.

Yayınlanma: 14.07.2009 - 08:21
Abone Ol google-news

Kendilerini ''Çek Mağdurları Bileşeni'' olarak niteleyen bir grup, karşılıksız çıkan çekler nedeniyle cezaevinde bulunanların ziyaretçilerine moral vermek amacıyla Metris Cezaevi önünde buluştu.

Burada, grup adına bilgi veren Burhan İşcan, ''zincirleme şekilde bir çok kişiyi etkileyen karşılıksız çek sorununun, global ekonomik kriz nedeniyle özellikle son aylarda daha da arttığını'' ifade etti.

Karşılıksız çekler nedeniyle hapis yatan esnaf, tüccar, iş adamı ve sanayicilerin sayısında önceki yıllara oranla artış olduğunu öne süren İşcan, ''Hapse girenler ise işlerini idare edemediklerinden, ticari, sosyal ve aile hayatlarında büyük sorunlarla karşılaşıyorlar'' dedi.

İşcan, 2005 tarihinde yürürlüğe giren Yeni TCK'nin 5. maddesine göre, ''ilgili bütün kanunların en geç 2008 yılı sonuna kadar yeni TCK'yeuyarlanması'' gerektiğini, ancak Çek Kanunu'nun halen tasarı halinde beklediğini ve yasalaşmadığını hatırlattı. Tasarının bankalara da sorumluluk getirdiğini belirten İşcan, ''kanunun bankacılar tarafından geciktirildiğini'' iddia etti.

Çek Kanunu'nun yasalaşmasının gerçekleşmemesi halinde İşcan, ''gerçek dolandırıcılarla ekonomik sıkıntılar dolayısıyla çekleri karşılıksız çıkan esnaf, iş adamı, tüccar ve sanayicilerin birbirinden ayrılamayacağını ve çok sayıda insanın mağduriyetinin süreceğini'' dile getirdi.

Daha sonra grup üyelerinden bazıları, karşılıksız çek dolayısıyla cezaevinde bulunan yakınlarını ziyarete giderken, bazıları da tutukluların yakınlarına destek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler