İlişkiler yüksek seviyede

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye ile Arnavutluk arasında bugün her bakımdan en yüksek seviyede ilişki bulunduğunu söyledi.

Yayınlanma: 14.07.2009 - 08:34
Abone Ol google-news

Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Arnavutluk Savunma Bakanı Gazmend Oketa, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ziyaret etti. Gönül, Oketa'yı bakanlığa gelişinde askeri törenle karşıladı.

Gönül, makamında gerçekleşen görüşme öncesinde yaptığı konuşmada, Arnavutluk-Türkiye ilişkisini ''iki kardeş millet arasındaki ilişki'' olarak tanımladı.

''Bugün iki ülke arasında her bakımdan en yüksek seviyede ilişki var'' diyen Gönül, askeri bakımdan da Türkiye ile Arnavutluk arasında son birkaç on yılda çok iyi ilişkilerin bulunduğunu kaydetti.

Karşılıklı yardımlaşma ve işbirliğinin geliştiğini ifade eden Gönül, bu ziyaretle işbirliğinin çok daha ilerilere gideceğine emin olduğunu dile getirdi.

İstanbul'da konuşlanmış olan Güneydoğu Avrupa Tugayı'nın hem komutası hem de sekreterliğinin yarın el değiştireceğini hatırlatan Gönül, konuk bakanın bu törene katılacağını belirtti. Gönül, konuk bakanla bugün, askeri uçakla İstanbul'a gideceklerini ve törene beraber katılacaklarını kaydetti.
 

Arnavut Bakan Oketa

Arnavutluk Savunma Bakanı Gazmend Oketa ise, Türkiye'nin Arnavutluk'un NATO'ya giriş sürecinde vermiş olduğu destek için teşekkür etti.

İkili askeri işbirliği anlaşmasının imzalandığı 1992 yılından bugüne kadar ilişkilerin giderek arttığını ifade eden Oketa, ilişkilerin aynı zamanda çok taraflı bir biçimde NATO'da da devam ettiğini söyledi.

''Askerlerimiz Afganistan'da omuz omuzadır'' diyen Oketa, bu çerçevede askerlerin birbirleriyle deneyimlerini paylaştıklarını söyledi. Oketa, Türkiye'nin pek çok Arnavutluk askerine Türkiye'de eğitim vermesinden dolayı da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, bir gazetecinin, ''Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki olaylarla ilgili Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın sivil mahkemelerde yargılanması için başvuru yapıldığını'' hatırlatması ve bu konudaki görüşünü sorması üzerine Bakan Gönül, ''Sayın Bakanın huzurunda ancak onunla ilgili soru sorarsanız cevap veririm'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler