Moldova: Abhazya'yı tanımayın

Moldova; uluslararası toplumun, Rusya'nın bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanıma girişimini sürdürmemesi gerektiğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Dımitriy Medvedev, Moldova'ya Trans-Dinyester bölgesindeki sorunu, Gürcistan gibi güç kullanarak çözme ''Hatasına düşmeme'' uyarısında bulunmuştu.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 12:35
Abone Ol google-news

Moldova hükümeti, Güney Osetya ve Abhazya'nın uluslararası alanda tanınmasının Kafkasya'daki duruma istikrar getireceğini düşünmediklerini, Gürcistan'daki durum ile Moldova'nın Trans-Dinyester bölgesi arasında bir mukayese yapılmasını reddettiklerini bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Dımitriy Medvedev, Gürcistan ile Rusya arasındaki çatışmanın ardından Güney Osetya ve Abhazya bölgelerinin bağımsızlığını tanıdıklarını açıklamıştı.
Medvedev, pazartesi günü yaptığı bir başka açıklamada, Moldova'ya Trans-Dinyester bölgesindeki sorunu, Gürcistan gibi güç kullanarak çözme ''Hatasına düşmeme'' uyarısında bulunmuştu.

Rusya'nın Moldova Büyükelçisi Valeri Kuzmin de salı günü, Trans-Dinyester'de kanlı ve felakete varabilecek bir olaylar süreciden kaçınılmasını istemiş, ancak Moldova'daki durumun Kafkaslar'dakinden farklı olduğunu bildiğini belirtmişti.

Trans-Dinyester 1992'de Moldova'dan bağımsızlığını ilan etmiş, ancak uluslararası alanda tanınmamıştı. Rusya'nın, bu bölgede eski Sovyet ordusundan kalma silah tesislerini koruma amaçlı 1500 civarında askeri bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler