Tozan: Tesisle Melen suyu kirlenir

CHP Düzce Milletvekili Zekeriya Tozan, "Katı atık düzenli depolama tesisinin" İstanbul'a Melen projesiyle gelecek suyu kirletecek nitelikte olduğunu vurguladı. Tozan, "Ayrıca söz konusu bölgede yer altı suları, yaban hayatı var. En önemlisi ormanlar katlediliyor. Bunlara engel olmak için de dava açtık'' dedi.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 12:32
Abone Ol google-news

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, Düzce Belediyesi tarafından ormanlık alanda yaptırılacak ''katı atık düzenli depolama tesisinin'' İstanbul'a Melen projesiyle gelecek suyu kirletecek nitelikte olduğunu savundu.
Tozan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Düzce Belediyesince merkez Fındıklı Aksu Köyü sınırlarındaki 80 bin metrekarelik alanın, ağaç kesimi yapılarak, katı atık depolama alanına dönüştürülmeye çalışıldığını söyledi.
Tozan, bu amaçla bölgedeki bazı köy muhtarları ve CHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz'ün geçen hafta yürütmenin durdurulması amacıyla dava açtığını kaydetti.
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ''kamu yararı ve zaruret'' gerekçesiyle tesisin yapılmasına izin verdiğini anlatan Tozan, bölgenin eğimli olduğunu, istinat duvarı yapılsa bile yağmurun etkisiyle alt bölümünden sızacak kirli suların yakındaki dereye ulaşacağını iddia etti.
Tozan, şunları söyledi:
''Alt tarafından geçen bu dere kuru dere olarak gösterildi. Aslında akıyor. Kışın oraya akan toksik sular, yaklaşık 500 metre alt tarafından Aksu deresine akacak. Aksu'nun 5 kilometre sonrasında Hasanlar Barajı vardır. Burası Küçük Melen'in doğduğu yerdir. Küçük Melen de daha sonra Büyük Melen'e ulaşır ve İstanbul'a gelir. İstanbul'a gelecek suyu kirletecek niteliktedir. Ayrıca söz konusu bölgede yer altı suları, yaban hayatı var. En önemlisi ormanlar katlediliyor. Bunlara engel olmak için de dava açtık''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler