Türk-İş Kıbrıs temsilciliği açıldı

Türk-İş'in KKTC Temsilciliği bugün açıldı. Türk-İş KKTC Temsilcisi Ahmet Çaluda, "Temsilciliğin açılışının bir tesadüf olmadığını, Türk-İş'in yıllar önce serptiği tohumların yeşerdiğini'' söyledi. Açılışa, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Mustafa Gökmen, bazı milletvekilleri, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk Metal-Sen Genel Başkanı Mustafa Özbek ile çok sayıda işçi katıldı.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 13:01
Abone Ol google-news

Türk İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (Türk-İş) KKTC Temsilciliği, düzenlenen törenle açıldı. KKTC Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Genel Başkanı Ahmet Çaluda, Türk-İş'in KKTC Temsilcisi oldu.

Kamu-İş binasında yer alan Temsilciliğin açılış törenine KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Mustafa Gökmen, bazı milletvekilleri, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Sendikası ve Türk Metal-Sen Genel Başkanı Mustafa Özbek, sendikacılar ve çok sayıda işçi katıldı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Gökmen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, temsilciliğin Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında yapılan her türlü işbirliğinin kendisini sevindirdiğini söyledi.

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu da, son Olağan Genel Kurulda oluşan yönetimin Türk-İş yönetim kademesi ve temsilciliklerinde gördüğü eksik ve aksaklıkları değerlendirerek, bu konuda gerekli adımları attığını, Türk-İş KKTC Temsilciliğinin de bu çerçevede hizmete açıldığını söyledi.

Kumlu, üyeleri olan iki sendikanın bulunduğu KKTC'de, Türk-İş Temsilciliği'nin açılmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, bunun herkes için iyi olacağını belirtti.
Kamu-İş Genel Başkanı ve Türk-İş KKTC Temsilcisi  Çaluda, Türk-İş KKTC Temsilciliğinin açılışının bir tesadüf olmadığını, ''Türk-İş'in yıllar önce serptiği tohumların yeşerdiğini'' söyledi.

Çaluda, Türk-İş'in kurulduğu günden itibaren Kıbrıs Türk sendikacılığının gelişmesine katkı yaptığını, Kıbrıs Türk sendikacılığının 1974'ten sonra Türk-İş aracılığıyla dünyaya açıldığını anlattı.

Ülkede çalışma yaşamıyla ilgili sorunların giderek büyüdüğünü ifade eden Çaluda, Temsilciliğin bu anlamda bile özel öneme sahip olduğunu söyledi. Ahmet Çaluda, Kıbrıs Türk halkının mevcut idarenin hiçbir icraatından memnun olmadığını, halkın tedirginlik içinde sıkıntı yaşadığını savundu.

Çaluda, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla 3 Eylül'de başlayacak görüşme sürecinin, iki kesimli, iki toplumlu, Türkiye'nin etkin ve fiili garantisi, siyasi eşitliğin sulandırılmadığı bir anlaşmayla sonuçlanması dileğinde bulunarak, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a teşekkür etti.

Türk-İş KKTC Temsilciliği'nin açılması ve kendisinin temsilci olarak atanmasını tanımayacağını açıklayan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçıklı'ya da yanıt veren Çaluda, ''50 yıldır bunu gerçekleştiremeyenlerin, aldıkları Türk-Sen'i nereden nereye gerilettiğini iyi hesaplaması gerektiğini'' söyledi.

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Özbek de 21. yüzyıl sendikacılığının bilgiye dayanan hizmet sendikacılığı olacağını söyledi. Türk-İş bölge temsilcilikleri çerçevesinde KKTC Temsilciliğinin açılmasının önemine işaret eden Özbek, kimilerinin övmesinin aksine Avrupa sendikacılığının bittiğini, bugün Avrupa'da işçilerin sendikalaşma oranının yüzde 5'in altında olduğunu anlattı. Özbek, Avrasya'da 19 ülkeyi kapsayan alanda örgütlenen Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Sendikasının ise örgütlenme oranının yüzde 70 olduğuna, bunun da dünyaya, 21. yüzyıl sendikacılığının nasıl yapılması gerektiğini göstermesi bakımından önemli olduğuna işaret etti.

Özbek, 21. yüzyıl sendikacılığının bir başka özelliğinin hizmet sendikacılığı olduğunu, bu sendikacılığın mantığının işçiden alınanın işçiye sosyal hizmet olarak dönmesi olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler