Başkan'dan esnafa uyarı

Kemeraltı ve Kordon'un ardından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı esnafıyla da bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kurallar uyulmak için konur. Uyulmayan kuralın haysiyeti yoktur" dedi.

Yayınlanma: 15.07.2009 - 07:12
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı ve Kordon'dan sonra Mustafa Kemal Sahil Bulvarı esnafıyla da koordinasyon toplantısı yaparak görüntü kirliliği, yaya yolu ihlali ve işgaller gibi sorunları masaya yatırdı. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yasal olarak görevlerini yapmak zorunda olduklarını söyleyerek, 2008 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Kara Tarafı Düzenlenmesi Yönetmeliği ve Şartnamesi"ne uyulmasını istedi.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanısıra, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, Genel Sekreter Yardımcıları Serpil Baran, Ferda Eser, Pervin Şenel Genç, daire başkanları ve esnaf katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser'in bir sunum yaptığı toplantıda Mustafa Kemal Sahil Bulvarı esnafı tek tek söz alarak sorunlarını ve isteklerini Başkan Aziz Kocaoğlu'na iletme şansı buldular.
 

İşbirliğiyle çözülecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu esnaftan, 2008 yılında hazırlanan yönetmeliğe uygun davranmalarını istedi. Kendilerine yasa ve yönetmeliklerle verilen görevi uygulamak zorunda olduklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Ciddi paralar harcayarak, bulunduğunuz alanı bugünkü haline getirdik. Çevre düzenlemesi ve betonlama yaparak işletmelere yürüyüş yolu sonunda bir alan yaratmaya çalıştık. Kurallar uyulmak için konur, uyulmayan kuralın bir haysiyeti yoktur. Uyanlara İzmir halkı adına tüm içtenliğimizle teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: "Bugün sizlerle konuşarak, bundan sonra neler yapacağımızı anlatmak istedik. Bundan sonraki aşamada ise yasal prosedür işleyecek. Hepimiz aynı İzmir gemisindeyiz. Amacımız bu kentin tüm dinamiklerini harekete geçirerek hep birlikte kalkınmayı sağlamak. Kentin altyapısı ile makyaj tabir edilen üst yapısını birlikte güzelleştirmek için gerekli tüm projeleri ve çalışmaları uyguluyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sokağa hakim olmak zorundayız. İyileştirerek, birlikte hareket ederek, size güç verip sizden de güç alarak belli şeyleri yapmak istiyoruz. Bunları yapacağız da ama önemli olan sağlıklı bir şekilde yapılmasıdır."
 

Esnaf Odası'ndan teşekkür

Büyükşehir Belediyesi'nin Kemeraltı ve Kordon'da da benzer düzenlemelere gittiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda da özel bir tente sistemi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çok teşekkür ederek, "Böyle idarecilerle birlikte çalışmak büyük keyif. Bu kentte yapılacak olan düzenlemelerle ilgili fikir soran belediye başkanı ve bürokratların esnafla bir araya gelerek düşüncelerini aktarması çok önemli bir şey" diye konuştu. Zekeriya Mutlu "5 yıldır Başkanla müthiş keyif alarak çalışıyorum. Mantıkla yapılabilir, haklı taleplerle geldiğimde hiçbir zaman hayır yanıtı almadım. Sizin de taleplerinizi ilgili makamlar haklı görüyorsa gereğini yapacaklardır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler