Hamzaçebi: Fındığın fiyatı belli değil

CHP Trabzon Milletvekili Hamzaçebi, fındığın artık çuvala girdiğini ancak üreticinin fiyattan haberdar olmadığına dikkat çekti. Hamzaçebi, Fiskobirlik'in etkisizleştirildiğini, TMO'nun da fındık fiyatının desteklenmesi bir yana fiyatın düşmesi yönünde bir politika izlediğini iddia etti.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 13:01
Abone Ol google-news

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, fındık taban fiyatının açıklanmamış olmasına tepki göstererek, ''Fındığın yarıya yakını çuvala girdi ama üretici hala fiyatın ne olacağını bilmiyor'' dedi.
Hamzaçebi, yaptığı açıklamada, ramazan ayına girilmek üzere olduğunu, 8 Eylül'de okulların açılacağını ancak hala fındık fiyatının belli olmadığını belirtti.
Hiçbir dönemde fındık fiyatının böyle bir belirsizliğin içine sürüklenmediğini ileri süren Hamzaçebi, Fiskobirlik'in etkisizleştirildiğini, TMO'nun da fındık fiyatının desteklenmesi bir yana fiyatın düşmesi yönünde bir politika izlediğini iddia etti. Serbest piyasada fındık fiyatının 2,40 YTL'ye kadar düştüğünü ifade eden Hamzaçebi, ''Fındığın yarıya yakını çuvala girdi ama üretici hala fiyatın ne olacağını bilmiyor'' dedi.
Rusya ile ticarette yaşanan sorunlara da değinen Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan fındık fiyatına ve Türkiye'nin, Rusya ile ihracatta yaşadığı sorunlara eğilmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler