Rock'n Coke başlıyor

Bu yıl 18-19 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Park'ta yapılacak festivalde, Linkin Park, Nine Inch Nails ve The Prodigy gibi tanınmış yıldızlar katılacak.

Yayınlanma: 15.07.2009 - 15:05
Abone Ol google-news

''Rock'n Coke Festivali'' bu yıl 18-19 Temmuz tarihlerinde İstanbul Park'ta yapılacak. Festivalin tanıtımı amacıyla İstanbul Park'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Coca-Cola Türkiye Marka Tanıtım ve İletişim Müdürü Dilge Berktaş, Rock'n Coke Festivali'nin dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer aldığını söyledi. Berktaş, yapılan araştırmalara göre, gençlerin yüzde 94'ünün günlük yaşamlarındaki en yaygın aktivitenin müzik olduğunu ve gençlerin yüzde 65'inin müzik dünyasını keşfetmelerinde Rock'n Coke'un büyük bir olanak sağladığını belirtti.

Rock'n Coke Prodüksiyon Direktörü Uluç Dündar da her geçen yıl Rock'n Coke'un daha çok kişiye seslendiğini ifade ederek, amaçlarının sundukları hizmetle katılımcılara unutulmaz bir festival deneyimi yaşatmak olduğunu kaydetti. Dündar, bu yıl festivale yoğun bir ilgi olduğunu ve festivalin yapılacağı İstanbul Park'ta son hazırlıkların devam ettiğini, alanda 40 bin kişinin ağırlanabileceğini ve konser öncesinde tüm katılımcıların iyi vakit geçirebilmesi için her şeyin düşünüldüğünü anlattı.

Festival alanının 150 kişinin 1.5 aylık çalışması sonucu inşa edildiğini belirten Dündar, katılımcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için eğlence ve alışveriş merkezleri, yiyecek ve içecek stantları, otopark, uzman doktorların görev yapacağı bir gezici hastane, postane, lunapark ve internet kafe kurulduğunu bildirdi.
 

Yıldız akını

Festivalde, Linkin Park, Nine Inch Nails ve The Prodigy gibi tanınmış yıldızların yanı sıra Kaiser Chiefs, Santigold, Jane's Addiction, Janelle Monae, Juliette Lewis, Howling Bells, D2, Cold War Kids, Razorlight gibi dikkat çeken isimlerin de yer alacağını kaydeden Dündar, festivalde 15 bin kişilik kamp alanı bulunduğunu söyledi.

Dündar, festivalde, Duman, Manga vs Cartel, Hayko Cepkin, Emre Aydın ve Aylin Aslım gibi isimlerin de sahneye çıkacağını belirterek, şöyle konuştu: ''Festivalde bu yıl sanatçı ve ekiplerle birlikte 500 kişi ağırlanacak. Festivalin 900 metrekare alana sahip kulisinde 20 kişilik bir ekip görev alacak. Festival alanı toplam 57 saat canlı kalacak. Her yıl olduğu gibi bu sene de 'Hayata Artı' gençlik programına ev sahipliği yapacak. Coca-Cola Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından oluşturulan 'Hayata Artı' programı kapsamında, gençler buraya gelerek tasarladıkları çevre projelerini sergileyecek.''
 

Festivalden

Rock'n Coke, 14'ü yabancı 26 grup ağırlayacak. 300'den fazla müzisyenin sahneye çıkacağı festival, İstanbul Park'ta 80 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. Alanda 15 bin kişilik kamp alanı bulunacak. 70 kişilik bir izci ekibi katılımcılara yol gösterecek.

Festival alanında 18 mağazalık çarşı alanı, yiyecek ve içecek stantları ile 17 farklı yiyecek noktası, 165 mobil tuvalet, 24 el-yüz yıkama ünitesi, engelliler için 4 tuvalet ve özel bir platform, 10 yataklı hastane, tam teşekküllü bir laboratuvar, bir dijital röntgen otobüsü ve 4 ambulans hizmet verecek. Festival süresince 100 kişilik sağlık ekibi de 24 saat görev yapacak. Festival alanına ulaşım için 10.00-22.00 saatleri arasında İETT otobüslerince sefer düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler