"Benzin zammı keyfidir"

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Bakanlar Kurulu kararıyla 14 Temmuz itibariyle benzin ve mazot fiyatlarına yapılan yüksek oranlı zammın fahiş, haksız ve keyfi olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 16.07.2009 - 06:26
Abone Ol google-news

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, yaptığı açıklamada, "Bu zam, kurumlar vergisini sıfıra kadar düşüren, vergi kaçağını teşvik eden Hükümetin vergi yüzsüzlerinin kaçırmasına göz yumduğu vergiyi tüketiciden salma yoluyla almasıdır" dedi.

Çağdaş devletlerde vergi politikasının temelini kâr ve servet üzerinden alınan doğrudan vergilerin oluşturduğunu ifade eden Çetin, "Kabile devletlerinde ise vergi tekniği, vergi adaleti gibi kavramlar yoktur, vergi salma yoluyla alınır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kabile devleti değildir, o anlayışla yönetilmemelidir" değerlendirmesini yaptı.

Çetin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ülkemizdeki akaryakıt fiyat politikası yıllardır tüketicinin kümesteki kaz gibi yolunması esası ile yürütülmektedir. Bu politika AKP tarafından da ısrarlı bir biçimde sürdürülmektedir. Dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen bir uygulama ile vergiden vergi alınmaktadır. Tüketiciler olarak bu haksızlığın düzeltilmesini bekliyoruz."

TÜDEF Genel Başkanı Çetin, tüketicilere akaryakıt boykotuna hazırlanmaları çağrısı da yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler