"Usulsüz atamaya suç duyurusunda bulunduk"

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ocak ayında yapılan öğretmen atamalarında; bir liseye Coğrafya Öğretmeni olarak atanan Serap Erdoğdu'nun yanlış beyanda bulunması nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Yayınlanma: 16.07.2009 - 06:46
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın; Muğla'nın Fethiye ilçesinde Karaçulha Çok Programlı Lisesi'ne Coğrafya Öğretmeni olarak atanan Serap Erdoğdu'nun usulsüz olarak atanmasına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Bakan Çubukçu, Erdoğdu'nun Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olmasına karşın Coğrafya Öğretmeni olarak atandığını kaydederek, Talim ve Terbiye Kurulu'nun 119 sayılı Kararı'na göre mezuniyet alanı sosyal bilgiler öğretmeni olanların coğrafya öğretmenliğine atanamayacağının altını çizdi. Ocak ayında yapılan 2009/1 atama döneminde sosyal bilgiler öğretmenliğine 83.303, coğrafya öğretmenliğine ise 78.887 minimum puanla atama yapıldığını açıklayan Çubukçu, "Atama işlemi esnasında başvuru evrakları ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri personelince kontrol edilmekte olup Bakanlığımızca kontrol edilmemektedir. Bu hususta başvuruyu kabul eden Nevşehir Millî Eğitim Müdürlüğü hakkında soruşturma açılmıştır. Serap Erdoğdu, 2009/1 atama döneminde Muğla ili Fethiye ilçesi Karaçulha Çok Programlı Lisesine 79.958 puanla coğrafya öğretmeni olarak atanmıştır. Ancak, sosyal bilgiler öğretmenliği bölümü mezunu olmasına rağmen, mezuniyet alanını gizlemek suretiyle coğrafya öğretmenliğine başvurması sebebiyle atamasının yapıldığının anlaşılması üzerine, ataması 03 Mart 2009 tarihli ve 23055 sayılı onayla iptal edilmiş, hakkında yalan beyanda bulunmaktan dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi.

Bakan Çubukçu, Erdoğdu'nun Bakanlıkta bir akrabasının olup olmadığı konusunda ise bir bilgisinin olmadığını söyledi.

 

"Kadının siyasete katılımı destekleniyor"

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, Başkent Öğretmen Evi'nde "Ders Kitaplarında Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Çalıştayı" düzenledi. Çalıştayın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kadının geri plana bırakıldığı ayrımcılığın eğitimde de açık ya da örtülü bir şekilde bulunduğunu söyledi. Çalıştay ile ayrımcılık konusunda bilinç oluşturulmasını sağlamayı planladıklarını ifade eden Çubukçu, hükümetleri döneminde de kadın erkek eşitliği konusunda önemli adımlar attıklarını kaydetti. Cumhuriyetin kuruluş döneminde kadın erkek eşitliği konusunda atılan adımlarla paralel olarak son 6-7 yılda da birçok yasal düzenleme yapıldığını belirten Çubukçu, Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı görevi sırasında kendisinin de bu konuda önemli çalışmalar yaptığını anlattı.

Çubukçu, Türkiye'de kadının statüsü konusunda bazı farklılıkların görülmeye başlandığını ifade ederek, "Kadının siyasete katılımı da artık destekleniyor. Son seçim bunu gösterdi. Ancak hâlâ bir takım önyargılar aşılmış değil" dedi. Çubukçu, kadın erkek eşitliği konusunda Türkiye'de son yıllarda yaşanan gelişmelerin ise dünyaya göre ise hala geri kaldığını söyledi.

Söz konusu Çalıştay sonrasında oluşturulacak rapor doğrultusunda ilk ve ortaöğretim ders kitaplarında düzenleme yapılması planlanıyor. "Baba ailenin geçimini sağlayan kişidir. Anne, babanın yardımcısı olarak ailenin beslenmesi, çocukların bakımını, aile içinde sevgi ortamını sağlayan kişidir" ifadeleri kitaplardan çıkarılacak. Kadın ve erkeğin eşit olduğuna, kadınlara karşı ayrımcılığın zararlarına dikkat çekilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler