"Milli Eğitim Şurası derhal toplanmalı"

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, giderek büyüyen eğitim sorunlarını görüşmek üzere Milli Eğitim Şurası'nın acilen toplantıya çağrılmasını istedi.

Yayınlanma: 16.07.2009 - 06:59
Abone Ol google-news

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Şurası'nın acilen toplantıya çağrılmasını istedi.

"17'inci Milli Eğitim Şurası, 2006 yılında toplanmıştı. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen yeni bir şura toplanmamıştır. Hem 17'inci Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları gözden geçirmek hem de gittikçe büyüyen sıkıntıları çok geç olmadan yeniden değerlendirmek ve toplumsal mutabakat sağlamak için yeni bir Milli Eğitim Şurası toplanması faydalı olacaktır" diyen Koncuk, şunları kaydetti:
"Toplanacak şurada öğretmen yetiştirme ve öğretmen verimliliğinin artırılması, eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırılması, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal sorunlarının değerlendirilmesi, sözleşmeli, ücretli, vekil öğretmenlik konularının tartışılması gerekir. Yine şurada ÖSS ve SBS sınavları gündeme alınmalı, sınavların gençlerin üzerindeki olumsuz etkileri, orta öğretime geçiş ve orta öğretim modeli, bölgeler arası eğitim eşitsizliği, dersaheneye endeksli eğitim sisteminin sakıncaları tüm boyutlarıyla masaya yatırılmalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler