Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet'in 'Kuruldan yine karar çıkmadı' başlıklı haberinde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun savcı ve yargıçların atamasıyla ilgili kararnamesinin yine karara bağlanamadığı yer alırken Hürriyet'in 'Ekip otosundan abi nasıl uçtu' haberinde 'abi' lakaplı uyuşturucu satıcısını elinden kaçıran yedi polis hakkındaki davayı ele alıyor.

Yayınlanma: 16.07.2009 - 07:18
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Kuruldan yine karar çıkmadı


Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 1500 savcı ve yargıcın atama, terfi ve görev yerinin değişmesiyle ilgili kararnamesi dünkü toplantıda da karara bağlanamadı. Kararnamenin, Ergenekon soruşturması ve davasında görevli savcı ile yargıçların başka bir yere atanıp atanmayacağı üzerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle geciktiği savunuluyor.


HÜRRİYET

Ekip otosundan 'abi' nasıl uçtu


Etiler'deki Mayadrom Alışveriş Merkezi'nde yakaladıkları 'Abi' lakaplı uyuşturucu satıcısını ellerinden kaçırdıklarını üstlerine bildirmeyip tutanak tutmadıkları iddia edilen biri başkomiser yedi polis memuru hakkında dava açıldı.


MİLLİYET

Rekor açığın bedeli


Bu yıl için 10.1 milyar lira olarak öngörülen bütçe açığı, daha ilk 6 ayda 23.2 milyara ulaştı. Açık, geçen yıla göre 13 kat artarken, hükümet önce benzinde ÖTV'yi yüzde 10 artırdı, turistik statüdeki lokantalardan alınan KDV'yi de yüzde 10 yükseltti.


RADİKAL

Dumansız hayat için son üç gün


Sigara sadece evde ve tamamen açık alanda içilebilecek; şemsiye altı bile yasak. İçene 69, içmesine izin verene 5 bin 600 lira ceza var.


AKŞAM

Nabucco hüllesi


Dört gün önce anlaşması imzalanan Nabucco projesinde hattı gazla dolduracak formül aranıyor. Türkiye'ye giren İran gazının bir kısmının Nabucco'ya aktarılması gündemde...


POSTA

Vedaya bak


İnternetten tanışan M.K. ile S.R. resmi nikah kıydırdı. Düğünden iki gece önce de her ikisi ayrı ayrı kendi evlerinde bekarlığa veda partisi verdi. M.K., kendi partisi bitince karısının partisine gitti. Kapıyı açan gelin gecelikliydi. İçeride de gelinin eski sevgilisi çıplak bir halde oturuyordu. M.K. ertesi gün boşanma davası açtı.


VATAN

Albay'a 9 kez müebbet


Diyarbakır'da açılan davada; Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz'e ağır suçlama: Cizre'de görevliyken itirafçılara 'terörle mücadele' adı altında 20 kişiyi öldürttü.


HABERTÜRK

Bu nasıl soru sayın hakim!


Hala oğlunun tecavüzüne uğrayan 10 yaşındaki kıza, "Acı oldu mu" gibi tuhaf ve ayrıntılı sorular soran hakim, küçük kızı ağlattı.


BİRGÜN

Fındık üreticileri: Köle olmayacağız


Karadeniz fındık üreticileri ve üretici birlikleri hükümetin fındık kararına sert tepki verdi: AKP, fındık üreticisini sermayenin ırgatı haline getiriyor. İzin vermeyeceğiz.


SABAH

Yolsuzluğa özel mahkeme


Hükümet yolsuzlukla mücadele için yeni strateji belirledi: Yolsuzluk davalarına bakacak ihtisas mahkemeleri geliyor.


TERCÜMAN

Gerçeker rahatsızlığı


Bakan Çiçek, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker için, "Siyasetçiler gibi her uzatılan mikrofona konuşmasın, bu doğru değildir. Yargı da yargıya müdahale etmesin" dedi.


YENİ ŞAFAK

Ergenekon HSYK'yı karıştırdı


Ergenekon, faili meçhul cinayetler ve PKK soruşturmalarını yürüten ekipleri dağıtmak isteyen üyeler HSYK'yı karar alamaz hale getirdi.


ZAMAN

HSYK'da Ergenekon baskısı atamaları kilitledi


Adalet Bakanlığı'nın bir ay önce HSYK'ya verdiği kararname taslağına karşı bazı üyelerin alternatif hazırlaması, Kurul'u tıkadı. Ergenekon ve KCK gibi soruşturmaları hedef alan girişime Adalet Bakanı ve müsteşarı tepki gösterdi. Bu iki isim, kanuna aykırı teklifler üzerine toplantıya katılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler