Gül, Ergenç'i kabul etti

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Saadettin Ergeç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmede, Kerkük ve Irak'taki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Gül, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Ergeç ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 14:49
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Saadettin Ergeç'i Çankaya köşkünde kabul etti. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ergeç, Irak Türkmen Cephesi'nin yeni seçilen yönetim kurulu ile birlikte Gül'e nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

Ergeç, Kerkük'teki sorunlar ve Irak'taki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını da bildirdi. ''Bölgede yaşanan haksızlıklar ve yanlışlıkları dile getirdiklerini'' anlatan Ergeç, ''Biz her zaman Türkiye'nin nefesinin arkamızda olmasını istiyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün kendilerine her zaman destek verdiğini ve bundan duydukları memnuniyeti dile getiren Ergeç, ''Türkiye'nin Irak Türkmenlerine daha fazla destek vermesini bekliyoruz'' diye konuştu.
Ergeç, bir soru üzerine ''Irak Türkmen Cephesi''nin Irak'ın birlik ve bütünlüğünden yana olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler