Akaryakıt bayilerinin muafiyet süresi uzadı

EPDK'nın Kurul Kararı'na göre yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt bulundurduğu alınan numunelerle tespit edilen bayilere 31 Aralık 2009'a kadar ek süre tanıdı.

Yayınlanma: 16.07.2009 - 09:00
Abone Ol google-news

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt bulunduran bayilere tanınan muafiyet süresini 6 ay uzattı.

EPDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan Kurul Kararı'na göre yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt bulundurduğu alınan numunelerle tespit edilen bayilere 31 Aralık 2009'a kadar ek süre tanıdı. EPDK, 03 Aralık 2008 tarihli toplantısında 30 Haziran 2009 tarihine kadar bayilerden alınacak numunelere ilişkin olarak tanzim edilecek muayene raporlarında, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içeren ve beher kilogramındaki kükürt miktarının 50 mg aşmayan, benzin türleri ile motorin için, sadece kükürt özelliğinin ilgili teknik düzenlemede yer alan değeri karşılamadığının tespiti halinde, muayene raporuna konu benzin türleri ile motorinin teknik düzenlemelere uygun addedilerek, sorumluları hakkında idari para cezası veya idari yaptırım uygulanmamasına karar vermişti. Yeni Kurul Kararı'yla muafiyet süresi 31 Aralık 2009'da kadar uzamış oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler