Zafer Bayramı kutlanıyor

30 Ağustos Zaferi'nin 86. yıldönümü nedeniyle sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden gelen kutlama mesajlarında demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemi vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Türkiye Cumhuriyetinin laik devlet yapısının en büyük güvencelerinden biri olduğunun altı çizildi.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 14:49
Abone Ol google-news

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

İlk tören, Anıtkabir'de düzenlendi. Tören, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve askeri erkanın Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Orgeneral Başbuğ, Atatürk'ün mozolesine üzerinde ''Türk Silahlı Kuvvetleri'' yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de biraraya geldi. Başbakan Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvvetleri Günü dolayısıyla Genelkurmay Karargahı Şeref Salonu'ndaki kabul törenine katıldıktan sonra TBMM'ye geçti.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Londra'da da bir resepsiyonla kutlandı. Londra Silahlı Kuvvetler Ataşeliği'nin Büyükelçilik Rezidansı'nda  verdiği resepsiyona, Londra'ya yeni atanan Silahlı Kuvvetler ve Deniz Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay İbrahim Özdem Koçer ve Kara Askeri Ataşesi Kurmay Yarbay Mehmet Çanlı ile Silahlı Kuvvetler ve Hava Askeri Ateşesi Levazım Kurmay Kıdemli Albay Necat Derviş ve Askeri İdari Ataşe Ulaştırma Kıdemli Üstçavuş İrfan Cinpir ve eşleri ev sahipliği yaptı.

30 Ağustos Zafar Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Kazakistan'ın başkenti Astana'da da kutlandı. Türkiye Büyükelçiliğinin Okan Intercontinental Otelinde verdiği resepsiyona Kazakistan Savunma Bakanlığı yetkilileri, çok sayıda Kazak ve Türk iş adamı ile yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Aydın'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Geçit töreninde, merkeze bağlı Dalama beldesinde düzenlenen ''Baş Efe'' yarışmasına aday olunca kentte ''Kadından baş efe olur mu?'' tartışması yaratan 70 yaşındaki Ayşe Tülü'nün, elindeki Türk bayrağı ile protokolü selamlaması büyük alkış aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, güçlü, modern ve etkili Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yüksek tutulmasının ulusal egemenliğin kaçınılmaz bir gereği olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mesajında şunları kaydetti: "Büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruyarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için çalışmaya devam edeceğiz"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da: ''TSK, Türkiye cumhuriyeti'nin ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısının en büyük güvencelerinden biridir'' dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, mesajında şunları kaydetti:
''Bu zaferle kurulan ve Türk milletinin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması yönündeki inanç, istek ve idealimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum"

Eğitim-İş'in mesajında "Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına ve kurumlarına saldırılar artarak sürmektedir. Buna son olarak da bağımsız Türk yargısına saldırılar eklenmiştir. ‘İşte bu ahval ve şerait içinde’ Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkılmasında hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir" denildi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, yaptığı yazılı açıklamada, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları kanla ve kurşunla çizilmiş ve öyle kalacaktır. Çünkü bağımsızlık için bu millet çok bedel ödemiştir, ödemeye de devam edecektir'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajıında, 30 Ağustos Zaferi'nin, ''zamanı doldu denilen bir Türk Devletini bile, hiç kimsenin yıkmaya gücünün yetmeyeceğini, onun ancak kendi içerisinden çıkan kudretli bir iradeyle dönüşebileceğini, Türk'ün istiklal ve hürriyetinin nesilden nesile, kendi kurduğu bir devletten diğerine devredilip gideceğinin ispatı'' olarak da görülmesi gerektiğini belirtti.

Galatasaray Kulübü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yayınladığı mesajla kutladı.
Sarı-kırmızılı kulüp tarafından yayınlanan mesajda, ''Ülkemizin işgalden kurtuluşunun 86. yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz. Bu vesileyle şehitlerimize rahmet dilerken, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tüm ülkeye kutlu olmasını diliyoruz'' denildi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında Yıldırım Demirören, ''Aziz vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümünde, tüm Türk milletinin Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Bu vesileyle En Büyük Beşiktaşlı Ulu Önder Atatürk'ün izinde olduğumuzu bir kez daha tekrarlarken, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum'' ifadelerini kullandı.

Hak-İş'in yayınladığı mesajda da TSK, Tüm dünyada barış ve istikrarın güvencesi olduğu vurgulandı.

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Muzaffer Şen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Budapeşte'de resepsiyon verdi.
Resepsiyona, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Oya Tuzcuoğlu, Macaristan'da görev yapan yabancı büyükelçiler, askeri ataşeler, Macaristan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Macaristan Genelkurmay Başkanlığının üst düzey subayları, büyükelçilik mensupları ve bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları olmak üzere yaklaşık 200 kişi katıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kahraman Türk milletinin ordusuyla bütünleşerek düşmanlara karşı verdiği emsalsiz mücadelenin 86'ncı yıl dönümünün büyük bir onur, mutluluk ve heyecanla kutlandığını vurguladı.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler