Nihat Kahveci'nin evinin soyulması

Nihat Kahveci'nin evinin soyulmasıyla ilgili açılan 100 bin liralık manevi tazminat davasına devam edildi. Mahkeme başkanı gerekçeli kararın mahkemeye gönderilmesinin beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Yayınlanma: 16.07.2009 - 09:20
Abone Ol google-news

İspanya'nın Villarreal takımında forma giyen ve bu sezon 3 yıllığına Beşiktaş ile anlaşma imzalayan milli futbolcu Nihat Kahveci ve eşi Pınar Kahveci'nin evinin soyulmasıyla ilgili açılan 100 bin liralık manevi tazminat davasına devam edildi.

İzmir 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya Pınar Kahveci'nin avukatı Kamil Ersan katıldı. Mahkeme başkanı, İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve karara bağlanan soygun olayıyla ilgili dosya hakkında yazılan yazıya cevap gelmediğini belirtti. Bu dosyanın Yargıtay'dan dönüp dönmediği yönünde İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tekrar yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme başkanı, dönmüşse, gerekçeli kararın mahkemeye gönderilmesinin beklenmesi için duruşmayı erteledi.
 

Olayın geçmişi

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Yunusoğlu Sitesi'nde daha önce güvenlik görevlisi olarak çalışan Barış Erdugan, geçen Ağustos ayında merdiven dayayarak Kahveci'lerin evine girmiş, evden pırlanta yüzük ile 1 kol saatini çalmıştı. Eve dönen Nihat Kahveci'nin eşi Pınar Kahveci, Erdugan ile karşılaşmış, Pınar Kahveci'yi bıçakla tehdit eden Ergudan, Kahveci'den evde bulunan kasayı açmasını istemişti.

Bir fırsatını bularak banyoya saklanan Pınar Kahveci'nin çığlıkları üzerine Erdugan olay yerinden kaçmış, kaçarken görüntüleri bir benzin istasyonunun güvenlik kamerasıyla tespit edilmişti. Olayın ardından aynı sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan Ercan K'nin evine giden Erdugan, daha sonra başlatılan soruşturmada Ercan K. ile gözaltına alınmıştı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Erdugan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar beraat etmişti. Bunun üzerine, Pınar Kahveci, Barış Erdugan, Erdugan'ın çalıştığı güvenlik firması hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler