Yıllık maaşları milyon dolarların üzerinde

Bu ülkede zengin olmanın yolu öğretmenlikten geçiyor. Bir yıllık maaşları milyon dolarların üzerinde... Herkes öğretmen olmak istiyor.

Yayınlanma: 16.07.2009 - 09:21
Abone Ol google-news

Dünyanın hiçbir yerinde öğretmenler Güney Kore'deki kadar kıymetli değil... Eğitime büyük önem veren ülkede zengin ve popüler olmanın en iyi yolu öğretmen olmak... Bazı öğretmenlerin yıllık kazancı 4 milyon doları buluyor. Türkiye'de ise öğretmenlerin maaşı OECD ortalamasının yarısı bile değil...

Türkiye'de yıllık 21 bin dolar

Türkiye'de öğretmenler yıllık 21 bin dolar kazanıyor. Bu rakam, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD'nin ortalamasının yarısı bile değil...

Güney Kore'de ise öğretmen olmak çok kazançlı ve popüler bir meslek; özellikle branşınız matematik ve teknoloji ise...

Ülkede e-öğretim sistemiyle dersler kameralara kaydediliyor; hem CD'lere kopyalanıyor hem de internet ortamında yayınlanıyor.

cnntürk'ün haberine göre; Araştırmacı Ryu Hangu, "Digital avantajların geliştirilmesiyle birlikte dersler kopyalanabiliyor ve elden ele ulaşıyor. Bununla birlikte internet sınıflarının oluşmasıyla özel ders veren öğretmenlerin popülerliği de artıyor" diyor.
 

Güney Kore'de yıllık 4 milyon dolar

Güney Kore'de bu sistemle bir öğretmen yılda 4 milyon dolar kazanabiliyor.

Matematik dersleri veren Woo Hioncel popüler öğretmenlerden biri. Hioncel, web sitesiyle 50 bin dolayında öğrenciye internet üzerinden ders veriyor.

Öğrenci Cho Ukyen, onun için, "O şu an çok ünlü biri. Çok eğlenceli bir insan, herkese saygı gösteriyor. Hatta lakabı bile Matematiğin Tanrısı" diyor.

Güney Kore'de üniversite hayalleri kuran öğrenciler günde yaklaşık 10 ile 12 saat ders görüyor. Çünkü özel dersler üniversiteye girişte anahtar konumda.

Geçen yıl 4 öğrenciden 3'ünün özel ders aldığı Güney Kore'de sektördeki yıllık kazanç 16 milyar doları geçiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler