Sendikalar zammı yorumladı

Toplu görüşmelerin ardından sendika temsilcileri değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "açlık sınırının altında maaş alan kamu çalışanı kalmayacak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise görüşmelerle ilgili "Bu yasayla alınabilecek en iyi sonuç çıktı" diye konuştu.

Yayınlanma: 30.08.2008 - 06:50
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin ardından, açlık sınırının altında maaş alan kamu çalışanı kalmayacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Akyıldız, uzlaşmayla sona eren toplu görüşmelerin ardından Başbakanlık Merkez Bina'sı önünde yaptığı açıklamada, bu toplu görüşme sürecinde gerçekleştirilmesi konusunda üzerinde net olarak mutabakatın sağlandığı, üzerinde çalışılacak ve daha sonraki süreçte ele alınacak konuların ortaya çıktığını ifade etti.

Toplu görüşmelere ''kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtaracağız'' sloganı ile geldiklerini belirterek 15 Ağustos'taki ek ödemeler dahil, askerliğini yapmış, lise mezunu bekar bir çalışanın aylık ücretinin 1030 YTL'ye yükselip açlık sınırının üzerine çıkacağını anlatan Akyıldız, açlık sınırının altında maaş alan kamu çalışanı kalmayacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da görüşmelerden Memur-Sen için ideal olan sonucun değil, bu yasayla alınabilecek en iyi sonucun çıktığını söyledi.
Gündoğdu, "İdeal olan değil, bu yasayla kopabileceğimiz ancak bu olabilirdi. Bunun da hedeflenenden, planlanandan yukarıya çıkmış olmasını bundan sonraki toplu sözleşmeli sendikal hakka geçişle paydaş olma ümidi ile çalışanlar adına gelecek süreçte daha olumlu kazanımlar elde edilebilirliğimizin bir başlangıcı olarak algılanmasını arzu ediyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler